955 : My 2021 Birthday Presents (Episod 2)


Hehehe.. Alhamdulillah, birthday aku pada tahun ini ada juga sahabat yang sudi memberi aku hadiah. Terasa spesial sangat dapat hadiah sebab rasanya dah lama tak dapat hadiah macam ni sempena birthday aku. Kepada sahabat yang memberi, terima kasih daun kelapa aku ucapkan, tahun depan ko nak bagi apa plak? Hehehe...

Hadiah yang diberi oleh sahabat. Dalam paper bag jer
(Sebenarnya dalam paper bag lain, tapi dia dah amik balik
paper bag tu). Takpe lah, janji hadiah tu dia tak amik balik.

Dia bagi terus kotak macam ni. Atleast balut la sket dengan
wrapping paper. Baru la seronok nak koyak-koyak sampul tu.
Baru la ada rasa macam birthday present

WAHHH... Inilah hadiahnya. Tempat letak jam tangan
I likee...

Ada enam slot. Koleksi jam tangan aku pon tak cukup enam

Excited plak nak letak koleksi jam aku 
yang tak berapa nak ada tu. Hehehehe

Koleksi peribadi jam tangan aku. Kurang satu. Kene beli 
jam tangan baru nampakya, baru penuh tempat tuh.

Koleksi jam tangan aku sekarang cuma ada lima jer, itu pon dua dah habis bateri, dua malas nak charge dan satu jer yang masih berjalan dan yang itu jer aku guna hari-hari. Empat daripadanya adalah dari jenama terkenal juga dan satu tu aku tak tau jenama ape. Range harga dari yang mahal tu agak lumayan mahal juga harganya dan yang paling murah pula aku dapat percuma. Apa-apa pun, semahal mana jam tangan yang kita beli, kita tak mampu beli masa, hatta walau sesaat.

Apa-apa pon, terima kasih yang tak terhingga aku ucapkan kepada sahabat yang sudi memberi aku hadiah. Aku suka sangat-sangat. 

You Might Also Like

26 comments

  1. Seronokkan kalau terima hadiah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu, seronok sangat bg saya yg jarang2 nak dapat hadiah ni...

      Delete
  2. sejak pakai smartphone nih, wak dh x pakai jam lagi., leceh je tiap kali nk kuar umah mesti cari jam .. dan cari cermin mata., hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. bg saya jam tangan tu penting. setiap kali keluar rumah saya wajib pakai jam tangan, walaupon bole je tgk time dr hp

      Delete
  3. Waah, keren tuh box jam tangannya.
    Happy Birthday, ya.
    Sukses selalu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih himawan. sukses kamu juga ya

      Delete
  4. Maaf tergelak part ambik balik paper bag tu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. apasal plak gelak, pasal org yang memberi tu amik balik paper bag dia ke? hahaha

      Delete
  5. Replies
    1. alhamdulillah, terima kasih kepada sahabat yg sudi memberi

      Delete
  6. happy belated birthday afeez... alhamdulillah ada kwn² yg menghargai kwn mcm afeez.. salam jumaat ye

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih kak mim. best fren saya tu... klu tak bagi putus sahabat... hahaha

      Delete
  7. happy belated birthday, best nyaa dpt hadiah yg kita suka kan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih atie. sebenar nya sahabat tu dah tanya, ko nak takk yg ni? saya pon terus je lah kata nak...

      Delete
  8. hampir2 terbeli watch case kat shopee mcm tu thn lps. sy pun ada 5 utas jam tangan. setakat ni semuanya hidup cuma selalu guna yg free tu je... i.e. smart watch.

    ReplyDelete
    Replies
    1. beli je lah abe kie, takde lah bersepah-sepah jam kita. sebelum ni memang bersepah2 jer jam saya. sayang, beli jam mahal2 disepah2kan. skrg barulah tersimpan dengan baik.

      Delete
  9. Bagusnya ada rakan² yang memberikan hadiah semasa HB. Mungkin rakan yang istimewa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha... dia sorang jer yg sudi beri, itu yang membuatkan sy anggap dia special..

      Delete
  10. Hadiah lelaki selalu susah untuk difikirkan bagi apa. Bagus juga idea nih bagi tempat letak jam-jam tangan
    Kira banyak jam tangan Afeez dari Mrs. A ngeh! ngeh! ngeh! Mrs. A ada dua je satu pun selalu idle hahahaa sebab jarang sangat pakai.

    Jangan lupa ya Mrs. A ada tag Afeez hiks!

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu, nak bagi hadiah pada lelaki ni susah sikit. klu ade pon mesti yang mahal2 contohnye PS5 ke, Iphone12 ke, proton x50 ke...

      jam saya banyak tp dah lama2 kak, last beli jam rasanya ada la dlm 2-3 tahun lepas. saya suka guna semua jam yg ade..

      Tag akak tu nnt saya usahakan ye, mcm perlukan pemikiran lebih sikit nak wat tag tu.. hehehe

      Delete
  11. menarik jugak watch casing ni ye..boleh la simpan jam cantik2..hehe..sebab macam kes saya, beli saja tapi pakai yang satu tu aje :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebelum ada benda ni, jam saya tu sepah2 jer. beli mahal2 sayang disepah2kan, ni baru lah terjaga sket jam2 saya tuh

      Delete
  12. Happy belated birthday Afeezz. Seronok dapat hadiah walaupun tak ada pembalut hadiah nak feel hadiah birthday present :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Azhafizah MN. member tu tak pandai nak balik... tu yg bogel jer hadiah dia tu.. hehehe

      Delete
  13. Happy belated befday afeezz..menarik pulak tgk kotak simpanan jam tu..cam best jer..cer tnya mana beli hahahaa 😂😂

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks kak shida. dia beli kat shopee tuh katanya

      Delete