972 : Wordless Wednesday - June 2021

 


Tajuk : Tambang
Lokasi : Kuching, Sarawak
Tarikh : 9 Februari 2012 (Khamis)
Masa : 5:07 petang

You Might Also Like

18 comments

  1. Skrg masih lagi ada bot utk merentas walau dh ada jambatan..simbol daya tarikan di sungai Kuching.

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh.. masih ada ye. sudah lama x sampai kuching. mmg teringin nak ke sarawak lagi

      Delete
  2. Ambik gambar ni pun dari atas bot juga ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. masa tu saya sedang berakit-rakit ke hulu, berenang-renang ke tepian...

      Delete
  3. lama dah ni 2012.. skrg ada jambatan darul hana dh kat situ.. jom dtg sini lg nnt.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. lama dah ni. masa tu first time saya smpi sarawak. mmg ade plan nak dtg lagi tp kene tunggu lah buat masa ni

      Delete
  4. Saya pernah naik bot ni.. Masa tu saya kursus 2 minggu di Kuching.

    ReplyDelete
    Replies
    1. wow.. kursus apekah sampai 2 minggu tu. untong la kan, dpt jalan2 kuching sekali

      Delete
  5. sayang Sarawak sungainya sempit..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sempit ke? saya tengok luas jer, mungkin yg sempit tu belah laen kot.. hehehe

      Delete
  6. Seronoknya berkunjung ke Sarawak. Kaya dengan pelbagai budaya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. baru sampai kuching, teringin jugak nak tour satu sarawak...

      Delete
  7. Replies
    1. Saya itu lah first and last time ke sarawak…

      Delete
  8. Wahh menariknya kalau dapat naik boat tambang ni. Tapi saya agak seram tengok air tu. Mungkin sebab saya jenis aquaphobia. Pakai safety jacket tak kalau naik?
    Lukisan tu mahal seninya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ermm... masa naik tu tak pakai pon life jacket. masa tu selamba jer, hati kering. kalau sekarang mungkin terfikir gak pasal keselamatan diri

      Delete
  9. Replies
    1. mmg seronok masa tu, first time sampai kuching dan masa tu baru belajar2 nak travel

      Delete