730 : K.U.P

KUP... Kepada mereka yang berkhidmat dengan perkhidmatan awam pasti tahu akan istilah ini. Alhamdulillah, semalam aku telah menerima sepucuk surat dari Bahagian Sumber Manusia yang menawarkan aku kenaikan pangkat secara KUP ini dan dengan segera aku menerima penawaran itu tanpa banyak bicara. Setelah berkhidmat selama 13 tahun genap pada 15 November 2014 lalu dan terpaksa menempuhi beberapa masalah diawalnya, proses pemberian status KUP kepada aku ini dipermudahkan. 

Ini bole juga dianggap sebagai hadiah hari lahir aku kerana pada hari ulang tahun kelahiran aku beberapa hari lepas, beberapa orang rakan sepejabat tiba-tiba mengucapkan tahniah kepada aku tanpa memberi tahu aku yang ucapan tahniah itu untuk apa (mereka tak wish happy birthday pon pada aku, sob.. sob.. sob...). Siap suruh aku belanja mereka makan di Hotel Armada PJ lagi. Walaupon aku boleh mengagak perkara ini, tapi aku layan kan aje usikan mereka itu. Sehinggalah pagi semalam, pegawai aku panggil mengadap dan memaklumkan perkara ini kepada aku.

Pemberian status ini juga datang bersama beban tugas tambahan yang terpaksa aku tanggung. Tapi alhamdulillah tugas tambahan yang diberi tidaklah seberat mana cuma yang aku tak berapa berkenan bila mana aku turut akan terlibat dalam beberapa mesyuarat peringkat jabatan (i hate meeting!!). 

Apa-apa pon, seorang sahabat pernah berkata kepada aku, 'Jangan menyesali rezeki yang kita dapat'.


#SalamSayang

You Might Also Like

1 comments

 1. ASS..WR.WB.SAYA pak alresky TKI BRUNAY DARUSALAM INGIN BERTERIMA KASIH BANYAK KEPADA EYANG WORO MANGGOLO,YANG SUDAH MEMBANTU ORANG TUA SAYA KARNA SELAMA INI ORANG TUA SAYA SEDANG TERLILIT HUTANG YANG BANYAK,BERKAT BANTUAN AKI SEKARAN ORANG TUA SAYA SUDAH BISA MELUNASI SEMUA HUTAN2NYA,DAN SAWAH YANG DULUNYA SEMPAT DI GADAIKAN SEKARAN ALHAMDULILLAH SUDAH BISA DI TEBUS KEMBALI,ITU SEMUA ATAS BANTUAN EYANG WORO MANGGOLO MEMBERIKAN ANGKA RITUALNYA KEPADA KAMI DAN TIDAK DI SANGKA SANGKA TERNYATA BERHASIL,BAGI ANDA YANG INGIN DIBANTU SAMA SEPERTI KAMI SILAHKAN HUBUNGI NO HP EYANG WORO MANGGOLO (0823-9177-2208) JANGAN ANDA RAGU ANGKA RITUAL EYANG WORO MANGGOLO SELALU TEPAT DAN TERBUKTI INI BUKAN REKAYASA SAYA SUDAH MEMBUKTIKAN NYA TERIMAH KASIH


  NO HP EYANG WORO MANGGOLO (0823-9177-2208)


  BUTUH ANGKA GHOIB HASIL RTUAL EYANG WORO MANGGOLO
  angka;GHOIB: singapura

  angka;GHOIB: hongkong

  angka;GHOIB; malaysia

  angka;GHOIB; toto magnum

  angka”GHOIB; laos…

  angka”GHOIB; macau

  angka”GHOIB; sidney

  angka”GHOIB: vietnam

  angka”GHOIB: korea

  angka”GHOIB: brunei

  angka”GHOIB: china

  angka”GHOIB: thailand

  ANGKA TOGEL JITU 2D 3D 4D 5D 6D
  0823-9177-2208
  saya pak alresky posisi sekarang di malaysia
  bekerja sebagai BURU BANGUNAN gaji tidak seberapa

  ReplyDelete