19 December 2011

443 : Sesekali Ku Rasa Teringin

Tibe2 terasa teringin sangat nak makan cucur ikan bilis atau dalam kata laen cekodok ikan bilis. Dah lama rasanya tak merasa cekodok ikan bilis ni. Nak beli pon tak tau lah ade orang menjualnye atau tidak. Kalau cekodok pisang tu banyak lah org jual. Nak suruh orang wat kan pon takde saper yg sudi. Ermm... Kalau ade bini atau aweks atau perempuan simpanan atau skendels bole gak mintak tolong watkan. Kecur air liur dah ni... nyam3...

Kadang2 makanan yang humble and simple macam ni lah kite teringin nak makan sangat2. Aper barang makan pizza. Tapi susah nak dapat bg orang bujang macam aku ni. Nak wat sendiri, tak pandai. Kalau pandai sure aku dah masuk Masterchef Malaysia.

Kate seorang sahabat, sedap kalau makan cicah sambal kicap. Tapi aku tak kesah lah, cicah sos cili McD pon dah cukup nikmat bagi aku. Takde sos cili, makan gitu pon sedap.


~Salam Sayang~

7 comments:

  1. Assalamualaikum Afeezz

    cian nyerrrrr....
    mai sini ...atuk tolong buatkan he he

    Wassalam

    ReplyDelete
  2. waalaikumsalam atuk : hahaha.. nak2.. mesti best kan atuk yg buatkan

    ReplyDelete
  3. Salam dekk afezz

    hahhaha adoiaii ...
    Kawinlah dekk oii..semua dapat insyallah...

    ReplyDelete
  4. ujan2 ptg mcm nie klu pekena mmg terbaek ahh....

    ReplyDelete
  5. waalaikumsalam kak shami : hehehe... sedang mencari lah ni... insyaAllah

    assalamualaikum sahrom : terbaek... lebih2 lagi yg panas2 baru lepas masak tu.. perghhh

    ReplyDelete
  6. Aslam anakanda

    Meh kat sini, no....lestari Perdana. mama ajar mcmmana nak buat, kita buat sama2.
    Cian anak mama.

    ReplyDelete
  7. waalaikumsalam mama : hehehe... ok2, sat lagi sy smpi yer...

    ReplyDelete