... dan aku menulis untuk diri sendiri

Tahun 2013 hampir melabuhkan tirainya dan tahun 2014 akan menjelang datang. Aku berdoa semoga tahun 2014 akan membawa semua keberkatan dan nikmat kehidupan pada aku setelah aku rasakan tahun 2013 sangat mengecewakan aku. Tiada azam yang aku nak capai untuk tahun 2014, apa yang bakal terjadi samada baik atau buruk akan aku telan semuanya. Yang buruk akan aku jadikan baik walaupon pahit untuk ditelan dan baik akan aku jadikan yang terbaik. InsyaAllah.


#SalamSayang

  • 4 Comments
Hati ini meronta-ronta untuk pergi bercuti. Penat dah rasa badan asik bekerja mencari duit sahaja. Duit banyak pon takkan nak simpan saje. Baek kite pi enjoy ke jalan yang benar. Penat cari duit pastu simpan pon nak bagi kat saper nanti. Kalau hidup tak lama, orang yang tinggal plak yang dapat untungnya. Huhu ...

Last rasanya pergi bercuti bulan September lepas ke Bandung, Indonesia. Rasanya macam tak puas. Ingin kan lebih lagi percutian. Masa Air Asia buat promosi dulu, tak dan nak booking flight. Pasal tak dapat kaki yang nak join pi jenjalan. InsyaAllah, kalau Air Asia wat promosi lagi, aku dah tau ke mana nak dituju. 

Cambodia, atau kalau orang Malaysia ni suke panggil Kemboja. Ada member tanya, 'ada ape kat Cambodia?' Bagi aku, pasal kita tak tau ada aper la yg aku nak pi tengok ada ape. Kalau dah tau ade aper, baik dok umah jer, kan. Yang menarik minat aku kat Cambodia adalah Angkor Wat, salah satu dari keajaiban dunia. Itu tujuan aku no. 1 nak melawat Cambodia, tempat yang lain-lain tu macam Tasik Tonle Sap, Killing Fields dan sebagainya tu bonus sahaja. Shopping-shopping itu sampingan sahaja, tak shopping pon tak apa. 


Sebelum ni berminat nak ke Saigon, Vietnam, tapi sekarang Vietnam sudah jadi pilihan kedua. Sorry Vietnam, ada rezeki tahun 2015 aku pi Vietnam plak. Cambodia.. wait for me.

#SalamSayang

  • 0 Comments
Sudah empat tahun lamanya aku bersama WoTonG. Ko telah memberi khidmat yang terbaik buat aku walaupun kadang-kadang aku tidak menjaga dia dengan baik. Banyak kenangan manis bersama WoTonG. Kami telah menjelajah ke setiap negeri di Semenanjung Tanah Melayu ini, kecuali Perlis. InsyaAllah, satu hari nanti kita akan bersama-sama ke sana. Dari Pontian ke Kluang dan Muar, Melaka hingga Paroi, Shah Alam, Rawang dan Sabak Bernam, Teluk Intan dan Lumut ke Taiping dan Kuala Kangsar, Balik Pulau hingga Alor Setar, Gua Musang, Kota Bharu hingga Paka terus ke Kuantan dan Gambang, semuanya telah kita jejaki. 

Selain itu, ada juga terselit pahitnya. Tapi kita hadapi bersama. Ko pernah berlanggar dengan sebuah motor milik seorang peguam anak kepada arwah ustaz yang ajar aku mengaji. Disebabkan itu, sampai sekarang mata ko buta sebelah. Ko pernah pancit dalam perjalanan pulang ke rumah menyebabkan aku terpaksa menapak selama setengah jam untuk meminta bantuan. Ko juga pernah mati disebabkan bateri yang kong di Shell Jalan Ipoh menyebabkan kami terkandas lebih kurang 2 jam. Mencari kedai jual bateri kereta sepanjang Jalan Ipoh, tetapi semuanya tutup disebabkan cuti Hari Kebangsaan. Last-last dapat juga bateri di sebuah kedai di Selayang. 


Walau bagaimanapon, I still love you. Muah ...

#SalamSayang
  • 2 Comments
Empangan Batu sangat popular di Selayang. Walaupon aku ni dah sangat lama dok Selayang, tapi baru beberapa kali aku menjejakkan kaki di sini. Kalau aku kaki pancing, mesti tempat ni akan menjadi lokasi febret aku. 

Sabtu lepas aku bersama keluarga seorang sahabat telah singgah di sini. Sekadar melihat keindahan tasik yang ditakung oleh Empangan Batu. Damai suasa di sana ditambah pula cuaca yang lepas hujan. Rasa syahdu la plak. Hehehe ... 

Mungkin tak lama lagi, keindahan tasik ini akan sedikit tercemar. Orang ramai akan hanya boleh menikmati permandangan indahnya dari jauh sahaja. Pihak bertanggungjawab dalam proses pembinaan pagar di sekeliling tasik ini. Tak tahu apa tujuannya. 



#SalamSayang

  • 10 Comments
Ermm... berat badan sudah naik rupanya. Mendadak sungguh. Patut la rasa macam dah gemuk jer. Sekali timbang ari tu.. tuuuu dia... sudah naik 9kg!! Pengsan aku sekejap. 

Itu lah, lately ni selera makan macam menjadi-jadi. Asik lapar jer, asik nak makan jer. Macam tak bole nak kontrol plak nafsu makan ni. Mane tak naek berat badan dengan jayanya. Seluar pon sudah terasa ketatnya. Sampai ada yang tegur. Kawan-kawan lagi lah, siap cakap aku macam bear lagi. Kurengs.. Wat malu aku jer. Hahaha. 

Ape-ape pon, it time to stop eating everything and take care of the my berat. Kalau tak kontrol, mau sampai ke tahap yang aku pernah capai sebelum ni. No more kuih-muih si Maidin petang-petang kat opis. Nak exersice malas, so kite kawal permakanan dan banyakkan minum air kosong. Wish me luck.

Bentuk badan idaman semua..


#SalamSayang

  • 0 Comments
Minggu lepas aku telah menghadiri majlis perkahwinan sorang lagi kawan aku. Aku dah lama mengenali dia, rasanya lebih 5 tahun. Memula kenal di alam maya, zaman-zaman MiRC menjadi kegilaan remaja masa itu. Sama-sama ligat menjawab soalan di #kuiz. Bermula dari situ kami mula berkawan walaupon tidak rapat. Alhamdulillah persahabatan dengan dia masih berkekalan walaupon #kuiz dan MiRC rasanya sudah berkubur.

Majlis telah diadakan dia Dewan Besar Tun Rahah, Menara Yayasan Tun Razak. Tersesat jugaklah nak menuju ke sana. Peta kata ikut sana, tapi GPS suruh ikut sini. Tapi akhirnya sampai juga, tatkala sang mempelai sedang bersantapan.

Selamat Pengantin Baru kepada Izzah dan pasangannya. Semoga kebahagian berkekalan sehingga ke akhirnya dan hanya mati yang dapat memisahkan mereka. InsyaAllah.


#SalamSayang

  • 4 Comments

Search This Blog

About Me

My photo
afeezz
Cyberjaya, Selangor Darul Ehsan, Malaysia
'afeezz tu memang cukup indah untuk dicintai tapi cukup susah untuk dimiliki' - anonymous 2010
View my complete profile

Total Pageviews (since July 2008)

Follow Me

  • instagram
  • facebook
  • Twitter

My Followers (Thank You)

Blog Lists

  • BLOG RABIA ADAWIYAH
    Supermarket
    17 minutes ago
  • Blog Begins At Forty
    December 13, 2025
    37 minutes ago
  • AMIE'S LITTLE KITCHEN
    Firdaus di Majlis Graduasi Sekolah Agama dan di Majlis Anugerah Kecemerlangan Murid Sekolah Kebangsaan
    1 hour ago
  • PESONA ETUZA
    SEGMEN REFRESH BLOGLIST 2026 BY BLOGGER NIEZA.
    1 hour ago
  • ABAM KIE : Man of The House
    Segmen Refresh Bloglist 2026
    3 hours ago
  • Monolog Kakmim
    Pancake Honey Untuk Breakfast
    14 hours ago
  • Bola Katok
    Makan aiskrim Topten Xtra.
    1 day ago
  • MRS.A my blog my stori
    Sambung Belajar
    1 day ago
  • fairus.com
    Asal Usul Nama Negeri Melaka
    1 day ago
  • AMMI
    Kisah lama
    1 day ago
  • CikCappuccinoLatte
    Cerita Banjir Perlis 2025 - Day 3
    2 days ago
  • Travel My Way
    Berkelah Dan Mancing Di Tasik UPM Untuk Kali Kedua
    2 days ago
  • Warisan Petani
    WW 607 : Shopping Rabu
    3 days ago
  • Blog Sihatimerahjambu
    Mencuba Kopi Davidoff Dark & Chocolatey Pula
    1 week ago
  • KomenSen
    SAYA TAK SUKA DI PAKSA-PAKSA.
    2 weeks ago
  • cikguzim
    Pantang larang bermain di pantai
    2 weeks ago
  • Syazni Rahim Blog
    Day Out Dengan Ayu
    4 weeks ago
  • Aiman Abdullah
    Antara Tempat Best Ikan Patin Tempoyak Di Temerloh
    4 weeks ago
  • SEMUT SENYUM
    Cottage Pie Idea Untuk Port Luck
    5 months ago
  • 🌷Rasyidasheresimpleblog🌷
    Busy siapkan FYP_Kerja Kursus
    5 months ago
  • LADY LIKE ME !
    Wordless Wednesday: Flew from Thailand with Barathy ❤️
    1 year ago
  • As Samsudin
    Pelari Misteri vs Turtle Runner
    2 years ago
  • SITI.YANG.MENAIP
    Salam Dari Tanah Suci
    2 years ago
  • Shida Radzuan Blog
    Aku Masih Ingin Menaip
    2 years ago
  • Tiga Lalat 2021
    NEW BLOG I AM
    2 years ago
  • Adinda Baizura Mazlan
    Tenang. Kamu Mampu.
    3 years ago
  • ! acuyuhan
    Nineteen61 Cafe Kuantan
    3 years ago
  • ixa-rism
    One Hundred Eighty Seven
    6 years ago
  • Dunhill guy
    Seketika di bangi
    10 years ago
Show 10 Show All

Blog Archive

  • ►  2025 (15)
    • ►  July (4)
    • ►  June (3)
    • ►  May (4)
    • ►  April (4)
  • ►  2024 (1)
    • ►  February (1)
  • ►  2023 (2)
    • ►  December (1)
    • ►  February (1)
  • ►  2022 (3)
    • ►  December (1)
    • ►  June (1)
    • ►  January (1)
  • ►  2021 (77)
    • ►  December (7)
    • ►  November (8)
    • ►  October (7)
    • ►  September (8)
    • ►  August (6)
    • ►  July (7)
    • ►  June (5)
    • ►  May (8)
    • ►  April (6)
    • ►  March (6)
    • ►  February (5)
    • ►  January (4)
  • ►  2020 (40)
    • ►  December (5)
    • ►  November (3)
    • ►  October (5)
    • ►  September (4)
    • ►  August (3)
    • ►  July (3)
    • ►  June (1)
    • ►  May (4)
    • ►  April (4)
    • ►  March (3)
    • ►  February (3)
    • ►  January (2)
  • ►  2019 (36)
    • ►  December (3)
    • ►  November (3)
    • ►  October (4)
    • ►  September (2)
    • ►  August (2)
    • ►  July (1)
    • ►  June (4)
    • ►  May (4)
    • ►  April (2)
    • ►  March (4)
    • ►  February (3)
    • ►  January (4)
  • ►  2018 (28)
    • ►  December (4)
    • ►  November (3)
    • ►  October (1)
    • ►  September (5)
    • ►  August (3)
    • ►  July (3)
    • ►  June (2)
    • ►  May (3)
    • ►  April (1)
    • ►  March (1)
    • ►  February (1)
    • ►  January (1)
  • ►  2017 (29)
    • ►  December (1)
    • ►  November (3)
    • ►  October (1)
    • ►  September (2)
    • ►  August (2)
    • ►  July (2)
    • ►  June (2)
    • ►  May (2)
    • ►  April (5)
    • ►  March (4)
    • ►  February (4)
    • ►  January (1)
  • ►  2016 (37)
    • ►  December (2)
    • ►  November (3)
    • ►  October (2)
    • ►  September (1)
    • ►  August (4)
    • ►  July (3)
    • ►  June (3)
    • ►  May (2)
    • ►  April (5)
    • ►  March (5)
    • ►  February (4)
    • ►  January (3)
  • ►  2015 (50)
    • ►  December (6)
    • ►  November (5)
    • ►  October (3)
    • ►  September (6)
    • ►  August (4)
    • ►  July (4)
    • ►  June (4)
    • ►  May (3)
    • ►  April (4)
    • ►  March (2)
    • ►  February (6)
    • ►  January (3)
  • ►  2014 (50)
    • ►  December (3)
    • ►  November (4)
    • ►  October (6)
    • ►  September (5)
    • ►  August (3)
    • ►  July (4)
    • ►  June (6)
    • ►  May (4)
    • ►  April (1)
    • ►  March (4)
    • ►  February (5)
    • ►  January (5)
  • ▼  2013 (106)
    • ▼  December (6)
      • 671 : 2013
      • 670 : Butuh Lebih Sering Liburan? (Episod 3)
      • 669 : WoTonG, 2009 - 2013
      • 668 : Sepetang Di Ulu Yam
      • 667 : Macam Gemuk Jer... Macam Gemuk Jer ...
      • 666 : Walimatulurus (Episod 3)
    • ►  November (7)
    • ►  October (6)
    • ►  September (10)
    • ►  August (8)
    • ►  July (10)
    • ►  June (9)
    • ►  May (10)
    • ►  April (10)
    • ►  March (10)
    • ►  February (10)
    • ►  January (10)
  • ►  2012 (117)
    • ►  December (12)
    • ►  November (10)
    • ►  October (10)
    • ►  September (9)
    • ►  August (9)
    • ►  July (11)
    • ►  June (8)
    • ►  May (9)
    • ►  April (10)
    • ►  March (10)
    • ►  February (9)
    • ►  January (10)
  • ►  2011 (124)
    • ►  December (13)
    • ►  November (10)
    • ►  October (8)
    • ►  September (9)
    • ►  August (12)
    • ►  July (10)
    • ►  June (11)
    • ►  May (12)
    • ►  April (10)
    • ►  March (12)
    • ►  February (7)
    • ►  January (10)
  • ►  2010 (132)
    • ►  December (11)
    • ►  November (12)
    • ►  October (10)
    • ►  September (11)
    • ►  August (13)
    • ►  July (14)
    • ►  June (8)
    • ►  May (9)
    • ►  April (15)
    • ►  March (9)
    • ►  February (11)
    • ►  January (9)
  • ►  2009 (146)
    • ►  December (9)
    • ►  November (12)
    • ►  October (10)
    • ►  September (14)
    • ►  August (18)
    • ►  July (19)
    • ►  June (16)
    • ►  May (9)
    • ►  April (13)
    • ►  March (7)
    • ►  February (13)
    • ►  January (6)
  • ►  2008 (45)
    • ►  December (2)
    • ►  November (7)
    • ►  October (7)
    • ►  September (12)
    • ►  August (9)
    • ►  July (8)

My Travel Story - To Infinity and Beyond

  • 2008 : United Kingdom (1)
  • 2011 : Indonesia - Medan (8)
  • 2013 : Indonesia - Bandung (6)
  • 2014 : Singapura (2)
  • 2015 : Kemboja - Siem Reap (6)
  • 2016 : Thailand - Krabi (5)
  • 2017 : Jepun - Tokyo (10)
  • 2019 : Korea Selatan - Seoul (10)
  • 2022 : Thailand - Krabi (4)

My Travel Story - Malaysia

  • 2009 : Pulau Pinang (1)
  • 2011 : Kedah - Pulau Langkawi (4)
  • 2011 : Sabah - Kota Kinabalu (6)
  • 2012 : Road Trip 1.0 (3)
  • 2012 : Sarawak - Kuching (6)
  • 2013 : Road Trip 2.0 (3)
  • 2014 : Pulau Pinang (2)
  • 2015 : Kedah - Pulau Langkawi (4)
  • 2018 : Pahang - Cherating (3)
  • 2020 : Pahang - Cameron Highlands (2)
  • 2020 : Perak - Pulau Pangkor (3)
  • 2023 : Kedah - Pulau Langkawi (2)

Top 5 Weekly Popular Posts

  • 1039 : Orang Berbudi Kita Berbahasa, Orang Memberi Kita Merasa - Rendang Daging Landak
      Rendang Daging Landak  Selasa lepas ada seorang sahabat singgah ke rumah, nak beri lauk katanya untuk makan malam. Kecil tapak tangan nyir...
  • Posting No. 148 : Mari Berhibur
    THE SATURDAYS - UP [Una] Go, go, go, It's time to make a move and we both know, It's time to step it up a notch, I'm ready to lo...
  • Posting No. 138 : Catatan Perjalanan - Cameron Highlands
    Last weekend aku berada di Cameron Highlands, sekali lagi. Tahun ni jer dah dua kali aku naik ke CH. Actually takde le best pon CH tu, tp ak...
  • 57th ENTRY
    From : Marcelino R To : Me Date : Feb 11, 2009 12.55pm Subject : Afeezz, I really love you... Message : Afeezz, I really love you of yournic...
  • 1006 : Ayam Goreng McD Extra Spicy
    Minggu lepas aku ada tonton satu posting di youtube pasal orang review pasal Ayam Goreng McD Extra Spicy, 3x pedas ni. Aku tak teringin pon ...

Labels

Hanya Nak Cerita (302) Jalan-Jalan (145) Makan-Makan (90) Cuti - Cuti Malaysia (83) Ucapan Dari Hati (80) Hiburan (79) Saje Nak Tayang (73) Gambar (46) Cuti - Cuti Luar Negara (45) Masak Sendiri Makan Sendiri (35) Sukan (30) Kerja (26) Luahan Perasaan (24) Kerinduan (21) Takde Idea Nak Menulis (18) Famili (10) Wordless Wednesday (10) Pengetahuan Bersama (8) GiveAway (3)

Mereka Yang Rajin Memberi Komen

instagram

Template Created By : ThemeXpose . All Rights Reserved.

Back to top