19 August 2011

402 : Barang Yang DiOrder Sudah Sampai

Barang2 yang diorder sudah sampai, walaupon tak semuanya. Cepat pulak dapat, selalunya dah dekat2 nak raya baru dapat. Tahun ni tak beli banyak pon, cukup lah sekadar untuk menjamu para tetamu yang datang dan untuk makan2 sendiri. Beli pon ape yang aku suke jer.

Diantara yang dah dapat adalah kerepek ubi pedas basah febret aku, kuih samprit dan 2 jenis kacang. Yang masih menunggu adalah kuih tart nenas, 2 jenis kek dan 2-3 jenis biskut raya yang aku pon tak ingat aku order aper. Pada sesiapa yang nak merasa kuih muih aku, jemput lah datang ke rumah saya pada hari raya pertama.

Ape2 pon, yang paling best, barang yang diorder ni pon dah dapat...


Mercun bola tu lebihan tahun2 lepas. Dragon eggs tu jer
yang diorder...


Hahaha... jom maen!!! Kabooom!!!...


~Salam Sayang~

11 comments:

  1. Salam dekk afezz

    Amboi aii banyak narr kuih ko order, hehehe bertuah saper dapat ko jadi orang rumah dia....tau...calon terbaik nih....hiihih walau aper pon mak ko yang bertuahkan...

    Pssst mercun tahun lepas tu bleh meletup lagi kerr...hehehh

    ReplyDelete
  2. Salam anakanda

    Tahun ni teringin nak ajak anak2 dara tu beraya kat rumah Afeez?
    Raya pertama?teciano

    ReplyDelete
  3. waalaikumsalam kak shami : hehehe.. saper yg bertuah jd org rumah sy nnt mesti tau wat kuih raya. masa tu nnt dah tak beli dah, nak makan yg org rumah wat kan plak. bole?

    mercun bole je meletup.. tp kene berhati2 lah ketika bermaen. mercun bola tu mmg kite ketahui dah banyak makan jari orang

    ReplyDelete
  4. waalaikumsalam mama ju : ehem3.. anak2 dara tu pernah sampai dah mama. mama2 kite jer yg tak pernah smpi lg... raya pertama jer ade kuih raya.. lepas tu minum air bujang jer. bole?

    ReplyDelete
  5. salam afeez,

    shima tak taulah siapa yang bertuah dapat si afeez tu.katanya nak cari yang macam bidadari,ngeh ngeh ngeh

    ReplyDelete
  6. waalaikumsalam AZ : mesti lah nak cari yg cantik dan sempurna, tp tak tau lah kat maner nak cari yg macam tuh...

    p/s : pssttt... shima ke shami? confius dah ke?

    ReplyDelete
  7. salam abg hafiz

    sedap nampak kacang tuh!!
    azie pun ada mercun.. hhehehehe

    ReplyDelete
  8. Assalamualaikum Afeezz

    hari raya pertama kat kampung..
    macam mana nak datang...he he

    Wassalam

    ReplyDelete
  9. waalaikumsalam azie : jom3.. kite maen mercun same2.. mesti meriah satu kampung kan... hehehe

    waalaikumsalam abg rozali : tak dpt dtg raya pertama, dtg raya kedua ke ketiga ke keempat ker... raya kan sebulan..

    ReplyDelete
  10. jom abe.. kita main mercun atas bumbung atas umah aku.. :P

    ReplyDelete
  11. selamat malam abe ed : bole ker?? best gak tu, kite campak ke bawah kat kedai2 cine tu.. hahha.. jom3...

    ReplyDelete