24 December 2010

320 : Jom Main CityVille


Welcome To CityVille

Haha... Jom kite maen game CityVille. Sejak2 BukuWajah memperkenalkan game ni beberapa minggu lalu, aku macam dah teraddict plak ngan game ni. Layan punya layan kadang2 tak sedar masa berlalu pergi, dah pukul 1 pagi. Esok nak keje, tapi kol 1 pagi masih lagi mengadap CityVille. Kepada peminat2 game FarmVille, game ini adalah untuk anda semua.

Kepada mereka yang takde BukuWajah, mai cheq habaq kat hangpa semua pasai game ni. Game ni merupakan sebuah game ala2 perancangan bandar dan wilayah yang mana kita membangunkan sebuah bandar dengan mengunakan sumber2 yang terhad dari segi kewangan dan sumber bahan mentah. Disamping itu juga terdapat matlamat2 yang perlu dicapai untuk meningkatkan level dan menerima hadiah2 misteri yang disediakan. Bagaimana kita membangunkan bandar tersebut, terserahlah kepada kekretivitian anda semua.

Sehingga sekarang, aku telah mencapai Level 31. Perjalanan game ni masih lagi panjang dan mungkin di masa hadapan akan lebih menarik lagi seperti yang telah dilakukan di FarmVille. Kepada yang baru nak berjinak2 dengan CityVille, sila add saya sebagai jiran anda k....


~Salam Sayang~


Ni lah bandar aku, Zzeefa City

8 comments:

  1. as salam afeezz..hebatnya ko leh main mende tue..aku tak terdaya pun nak main coz tak reti huhuhuhuh

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum Afeezz

    boleh jadi gian tuuu
    awas

    Wassalam

    ReplyDelete
  3. Salam Afeezz,

    CityVille ini juga telah mempengaruhi kawan2 di opis sy utk khusyuk di tempat sendiri..huhu

    ReplyDelete
  4. wsalam sahrom : hahaha... entah ler, syok plak maen game2 macam ni. at least dapat meriliskan tensi. ko takyah la maen, takut addict plak nnt.. hahaha

    wsalam abe atuk : telah pon gian... hahaha

    ReplyDelete
  5. wsalam syima : siapa kawan2 awak yg maen tu, nak add jadi jiran lah... bole??

    ReplyDelete
  6. best ke???takot nk try.takot addict..grrr nnti xjd koje..iskk

    ReplyDelete
  7. salam incik Abe Afeezz :

    Awas..saya sedang mengejari anda..hahaha

    tinggal lagi 3-4 level utk saya merapatkan jurang

    rajin2 le bagi gift..cis..

    ReplyDelete
  8. luvmeteddy : best... best sangat. try ler. mest addict.. hahaha

    wsalam abe madey : 3-4 level tu bukan sonang abe oi... oriet, klu rajin nnt aku bg gift...

    ReplyDelete