20 July 2009

Posting No. 123 : Road Block Oleh Pak Guard

Hari ni aku pi kerje macam biasa. Aku lalu ikut Damansara Gate. Masuk2 jer gate tu aku nampak ade 3 orang pak guard sedang bertugas. Wow.. ramainya pak guard pagi ni, mesti ade ape2 ni. Selalunya sorang jer yg bertugas kat pintu masuk tuh. Macam biasa ler, aku masuk jer tanpa menengur ker mengangkat tangan ke senyum ke pada pak guard tersebut.

Sampai kat simpang masuk ke Palapes, aku nampak pak guard wat road-block plak. Isk3... mesti nak check sticker ni. Hampeh... Pak guard tu tahan aku. "Sticker dah ambil ke belom?", tanya pak guard india tu, orang lama, takde pon kekasaran dan tutur bahasanya. "Saya dah amik, tapi tak tampal lagi", jawab aku, memang aku dah amik pon, ade dekat atas meja di opis. Asik terlupe jer nak menampal nyer. "OK, nanti tampal, klu esok takde, kami tak kasi masuk", tegur pak guard tu. "OK2... time kasih", jawab aku ringkas seraya memecut kapcai aku ke opis.

Khabarnya kat KL Gate ngan PJ Gate sampai jem ke luar pasal pak guard wat road-block check sticker. Ade gak lah yg dtg lambat ke opis pagi ni. Sib baek damansara tak jem langsung. Masa aku kene tahan cume ade 1 kereta ngan 1 moto jer.

Tahun lepas pon aku kene tegor gak, sticker dah amik tp tak tampal. Masa tu takde le wat2 road-block ni, just pak guard tegor aku kat pintu masuk jer.


Haha...

24 comments:

  1. haa..tampal la skang..tunggu apa lagi.

    ReplyDelete
  2. salam hemsemm...

    la takkan takut kot dgn pak guard tu???eleh baru masuk keja lah tu..pas ni dia tak ambik pot pun..br lepas kn dgn boss depa tu...

    hiss gi mana tu,bunyi yer cam kt UM jer,ada gate PJ ada gate KL,cikgu dulu selalu kuar ikut Gate Intan..tetiba lak teringat memori daun pisang bila hemsemm sebut gate2 tu...

    ReplyDelete
  3. alamak sori yer,terpost dua lak comment...nk delete tak pandai buaya tu tak ajar..he,he,buat comot umah apizz jer..corrri ye !!!

    ReplyDelete
  4. madey : aku dah tampal dah.. dan2 teringat terus tampal. kang lupe lagi ade tak dpt masuk keje esok

    cikgu mas : amboi3 (ala2 azwan ali).. exited nyer smpi terpost 2 kali.. haha.. mmg kat UM pon cikgu mas.. laen kali klu cikgu mas smpi UM, cikgu mas seru jer namaku.. aku jemput cikgu mas naek kapcai ku ini dan sama2 kite makan di rumah U

    ReplyDelete
  5. woit, ni aku tak puas hati.. nape ko nak makan berdua jer kat umah CM? aku tak pernah membalangkan ko atau melupai ko, sampai hati ko nak berpakat dgn CM.. huhuhu..

    ReplyDelete
  6. Pijal ku sayang.. jgn lah dikau salah sangka, aku masih setia pada ko walaupon aku juga setia dengan yang laen2, macam ni lah kehidupan berpoligami.... hahhaha auww...

    pijal... klu kat UM ni, ko sebut rumah U tu bermaksud Rumah Universiti, ade cafe kat saner.. bukannya rumah CM

    ReplyDelete
  7. ahh aku tak kira, rumah U ke, rumah CM ker, aku tetap tak puas hati.. CM, kalau nak apiz ni, meh ler rempit dgn cheq.. kali ni cheq taruh kan apiz sebagai hadiah pemenang.. ada berani ker?

    ReplyDelete
  8. Ya allah,hari ni si pijal ni show dia punyer `true colour`lah apizz...mak ooi cemburu giler tahap gaban tuu..kalang kabut dia dengar rumah U,ha,ha sayangku pijal tu cafe lah,ada hotel gak kt situ sebelah tu exam hall,jomlah kita pi jalan2 kt UM tu,tempat cikgu menari hindustan dulu dgn abg samad...

    aduhai bertambah bersemangat cheq nk mengorat si hemsem ni...rempit mmg cheq kalah dik ooi..lawan lainlah gusti lengan ker..ok tak??

    apiz kt umah U tu byk lecturer n staff kt situ cam sivik skema jer kt situ..,kita mkn kt faks.sains byk lauk kt situ,takpun kt Perdana siswa,tak pun kt Amjal,hiss ada lagi ker amjal tu??cikgu melanja ek!!

    ReplyDelete
  9. betul2 sori bukan main2 ni tak tahu kenapa cikgu punya lap ttop n internet conection ada problem,asyik terpost 2 kali jer..tunggu lama cikgu cuba 2x tapi cam ni jadi yer...cikgu tak segaja..ek..harapnya tak kena byr sewa...he,he `terghairah kot??`,ha,ha,ha....cikgu betul2 tak segaja..terseganlak kt u...harap diampunkan..tak pandai nk bersihkan ni...

    ReplyDelete
  10. eh...afisazlie ni saper?? marah bukan maen, mane pijal yg kami kenali dulu? pijal yg baek hati dan berfikiran panjang.. kan kan kan Cikgu Mas...

    cikgu mas ku sayang, tmpt makan fak. sains tu telah tiada. klu cikgu mas ke sana, ada satu struktur yg sgt cantik, bila cikgu masuk, tandas adalah dia. Perdanasiswa masih ade lagi, tp rasanya tmpt makan dia kurang happening lah. hahha.. makan kat amjal best gak... jom3.. jom pijal... jgn nak majuk2 plak... babab kang

    ReplyDelete
  11. ok cikgu mas... saya dah bersihkan komen cikgu mas yg terlebih excited tuh.. hahah

    ReplyDelete
  12. pijal yg korang kenali dulu dah takder.. dah berganti.. tak nampak ker dah tukar org (kat pic profile cheq tu).. hmm mulai arini cheq bukan lagi afisazlie.. cheq nak tukaq nama ler..

    ReplyDelete
  13. hang nak tukaq nama apa plak pijai oi...

    ReplyDelete
  14. aahlah pijal..nape tukar nama cam kassim selamat jer..pas dia buta dia tukar nama jadi Othman Jailani??hang frust kah??

    nk post ni kena baca bismilah

    p/s..apiz cammana nk delete,,pi kat mana? nk tekan aper??serius ni nk belajar..diriku buta IT..byk kena belajar..cikgu sejarahkan,batu bersurat dia pandailah baca..

    ReplyDelete
  15. Cikgu Mas

    Langkah 1 : masukkan user id dan password dan ia akan terus masuk ke dashboard.

    Langkah 2 : klik view blog

    Langkah 3 : apabila blog anda dipaparkan, klik comments dan laman komen akan dipaparkan

    Langkah 4 : klik gambar tong sampah jika anda hendak mendeletekan komen tersebut, klik delete forever

    Langkah 5 : kembali ke laman utama blog anda dan lihat berbedaanya

    sekian terima kasih

    p/s : ada cara yg lebih mudah tak?

    ReplyDelete
  16. Assalamualikum tuan punya blog,

    cheq minta uzin nak masuk umah tuan boleh ke???...emmm bagi tak bg, cheq masuk jeee..cheq wat tak malu jee...sbb cheq tau nie umah apiz encem.....

    waaaa...kanda & pijal rupanya berkampung di sini mlm nie....huhuhu...kanda nak sahut ke cabaran rempit ngan si pijal tu???? huhhh tak yah laaa kanda....dia main cekelat kalau dok merempit nie....keje bagi org makan asap jee....kalau keje forging di watnye.....cukup laaa cheq & kak noor pening di watnye...kalau kanda nak lawan gusti tangan??? bagus gak...bak dukun Pay Jarl "bb Nov" nie miliki badan yg tough......

    ReplyDelete
  17. waalaikumsalam Hanis... selamat datang ke teratak hamba ni. teratak hamba ni tak sehebat tempurung kaca, dan takde plak buaya sebagai haiwan peliharaan. kat sini cheq suka membebel sorang2 jer.. hihih...

    wah2.. nak bergusti lengan ker. lagi best kalau kite bersmackdown terus..

    ReplyDelete
  18. hehe Hanis, selamat berkampung kat sini gak.. Hmm mcm aku lak tuan rumah.. tapi kira ok lah kan, berkongsi nama n umah, hahaha..

    Ko ni kan, jgn ler smackdown dgn perempuan meskipun baby November memiliki badan tough, sbb hakikatnya mereka tetap perempuan, kaum yg perlu dijaga dan dilindungi oleh kaum boyer mcm kita ni, haha..

    ReplyDelete
  19. haha pijal... ko jgn tak tau plak.. sekarang ni ade jer pompuan wrestling lawan ngan laki kat smackdown tu. pompuan sekarang takleh diperlekehkan lagi. mereka bukan lagi kaum yg lemah, mereka makin maju. silap2 nnt kaum boyer cam kite plak jd kaum yg lemah. jadi kaum minoriti tu mmg akan terjadi...

    ReplyDelete
  20. betul tu apiz semalam ada sorang suami kena tikam dgn bini dia pas balik tgk M.United lawan mesia,bola habis kul 7.30pm,dia sampai umah kul 2 pagi..hmm patut tak dia kena tikam??aduhai ganas yer pompuan skrg..harapnya janganlah hangpa 2 orang terkahwin dgn pompuan cam tu....

    ReplyDelete
  21. tak patut pompuan tu tikam dia. pendek betul akal pompuan tuh.. byk cara laen utk selesaikan masalah, ni bukan selesaikan masalah, tp menambahkan lagi masalah.

    ReplyDelete
  22. salamz apiz

    mmg ler perempuan ni pendek akal.. 1 akal 9 nafsu.. wow!!

    ReplyDelete
  23. pijal... kite plak 1 nafsu 9 akal, tp nafsu tu yg susah nak kawal. Klu pompuan, salah satu level nafsu dia naek, depa boleh channelkan pada nafsu2 yg laen. Klu kite ni, level nafsu kite tu naek, kat maner kite nak channelkan... akhirnya... hihih

    ReplyDelete
  24. From the moment the first Mercedes-Benz CLS four-door "coupe" was introduced to the public, other German luxury automakers hit the drafting board. According to the German auto experts at AutoBild, Audi is just over a year away from unleashing its own cleverly packaged sedan.
    carwadontester981

    ReplyDelete