18 December 2010

318 : Kalau Orang Kata Ko Bongok, Ko Marah... Tapi...


Siapakah tuan empunya kenderaan ini?

Tak tahu lah siapa tuan empunya kereta ni. Dari mana dia belajar bawak kete pon tak tahu lah. Macam dah takde akal nak berfikir, tak pernahnya nak pikir perasaan orang lain. Ikut sukati mak bapak dan mak bapak mertua dia jer. Baek beri kepada monyet jer kepala hotak dia tuh.

Kalau ikutkan hati aku yg suci murni ni, nak jer aku blok kereta ni. Biar dia tak dapat keluar, biar dia pulak cari tuan punya kereta yang blok kerete buruk dia tuh. Tapi bile dok pikir yang kereta aku baru berusia setahun jagung tu, aku pendam kan jer niat jahat aku tuh. Mane lah tau, kan dia takde otak, dilanggarnye pulak Cik Siti aku, tak ke naya. Klu Cik Siti dah berusia senja, nak jer aku teruskan niat jahat aku tuh.

Wahai tuan punya BFJ2317, ko tak reti nak parking masuk kotak ker? Atau tinggi sangat darjat Iswara ko tu sampai konker sampai 3 kotak parking? Dah le parking macam tu, tak reti2 pulak nak alihkan awal sebelum orang lain masuk keje. Susah sangat ke nak parking betul2. Klu ko parking betul2, takde orang nak sumpah seranah maki hamun ko. Kalau orang kata ko bongok, ko marah.. tapi... lu pikir lah sendiri....


BFJ2317

13 comments:

  1. salam afeezz,

    maybe kete org mabuk kot huhu
    tp kat mana tuh? Dlm UM ke?

    ReplyDelete
  2. wsalam syima : entah lah. kang kalau kite kate dia mabuk, dia marah gak.. tp... lu pikir lah sendiri

    ni kat UM lah, kat parking lot office sy

    ReplyDelete
  3. Salam..

    Ya Allahh,,,,mmg patut kn sumpah seranah ni..

    ReplyDelete
  4. wsalam CM : hehehe... pancitkan tayar dia pon ok gak kan...

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum Afeezz

    tampalkan notis ajer
    "TERIMA KASIH JIKA PARKIR IKUT PETAK"
    HE HE

    WAssalam

    ReplyDelete
  6. salam afeez.

    tang ni la specialnya coretan afeez, bahasanya cukup laser. membuatkan az tersenyum simpul bila membacanya.

    Sabar la afeez, ikut idea Rozali tuh

    ReplyDelete
  7. wsalam abg rozali : hehehe.. good idea, sopan tapi sinis. klu tak paham gak, mmg takde akal dan pikiran...

    wsalam haji AZ : hehe, lawak la az ni, org tgh marah, dia bole plak senyum2.. ade aku kesah? janji az happy. betul tu, idea abg rozali mmg bernas. kene try gak...

    ReplyDelete
  8. Aslkm anakanda

    Sapa tengok pun marah....agaknya macammana dia fikir ek?

    ReplyDelete
  9. wsalam mama : entah ler mama, selalu nyer org yg macam ni mesti selalu pentingkan diri sendiri.

    ReplyDelete
  10. as salam afeezzz..aku rasa mlm tadi dia tgh layan mabuk todi kot..tue yg mereng semacam tue huhuhuhuh

    ReplyDelete
  11. wsalam sahrom : agak nyer lah, klu tak mabuk takkan wat perangai cam ni

    ReplyDelete
  12. cara terbaik u simbah je cat atau asid ke kereta tu..drp curah kat org baik kena kat kereta kan???

    ReplyDelete