13 August 2010

273 : Hutan Lipur Sungai Tua

Ahad lepas berkesempatan berkunjung ke Hutan Lipur Sungai Tua di kawasan Sungai Tua di daerah Gombak Selangor Darul Ehsan. Ini kali pertama menjejakkan kaki di kawasan perkelahan ni, sebelum ni tak tahu pon ada kawasan berkelah yang sangat best di sini walaupon aku tinggal di kampung sebelah jer. Kawasannya masih lagi terpelihara dan diselubungi dengan hutan hujan Khatulistiwa yang menghijau. Air sungainya deras dan jernih. Terdapat keperluan2 asas disediakan seperti tandas, tempat menukar pakaian, tempat duduk, gerai2 jualan. Masuk RM1. Lepas raya nanti aku akan datang lagi ke sana dan bermandi-manda. Hari tu tak dapat mandi-manda kerana tak bawak pakaian mandi...

Nikmatilah gambar permandangan yang diambil menggunakan camera phone cokia saya.


















Maxis takde line, Celcom 2 bar jer....

~Salam Sayang~

5 comments:

  1. salam afeez,

    best tu, nanti kita pakat-pakat GPK, GKB g santai kat sana.

    ReplyDelete
  2. salam afeezz..nie dekat dgn riverstone eco resort jalan nak pi fraser hill kan?? aku pernah kursus bina semangat kat citu tahun 2005..last2 semangat aku luntur gak heheheheh....

    ReplyDelete
  3. wsalam AZ : bole2, jom lah pastu kite bole makan kat umah mama shidah... dekat sgt dah tuh.. hehehe

    wsalam sahrom : owh... aku ade nampak signboard riverside tu, tp tak sure plak jalan ni ke fraser hill, ke genting ye lah.. hehehe

    ReplyDelete
  4. salam afeezz...

    akak setuju cadangan AZ tu ,

    tapi jgn ler lupa ajak akak n family gak tau ....

    ReplyDelete
  5. wsalam kak ummi : insyaAllah kak, kite leh wat family day blogger kat saner.. hehehhe

    ReplyDelete