02 August 2010

268 : Akhirnya Ia Milikku


Aper agaknya dalam kotak ni? Kotak pon nampak
macam special jer...


Wah.. wah..wah... jam tangan rupenye


Tissot... mesti mahal ni kan...


Cantik nye...

Geram2... dah lama dok mengidam nak beli jam baru, akhirnya jumaat lepas tercapai gak hajat aku untuk memilikinya. Dah lama usha jam Tissot ni. Memula tengok berkenan yang lain, masa tu dah rasa nak rembat satu, tapi cume menghalang hati jer nak beli. Kali kedua lalu di depan Kedai Tissot di Mid Valley tu, berkenan yang lain plak. Masa tu hati berbelah bagi, nak beli ke tak, nak beli ke tak.

Pastu di satu hari, aku dah nekad nak beli, mmg nak pegi beli, tapi malangnya aku terlibat plak dalam satu kemalangan, terus punah harapan aku nak memiliki Tissot pada masa tu. Masih lagi memendam hajat untuk memiliknya, nak pergi jugak pada suatu hari, tetapi.. ade sesuatu kejadian yang menghalang dan membuat aku kecik hati pada hari itu, terus merajuk taknak pegi belinya. Jumaat lepas, tanpa di duga aku berjaya memilikinya setelah beberapa kali kecewa. Tujuan ke Mid Valley pada jumaat lepas untuk mencari benda lain, tetapi aku membeli Tissot plak. Gembira hati tak terkira. Kali ni berkenan yang lain plak. Alhamdulillah.. dapat jugak akhirnya.


~Salam Sayang~

12 comments:

  1. perh..bau kedai jam dia..brapa rm ko beli?

    ReplyDelete
  2. madey : hahaha... nnt aku pm ko kat fb bgtau harga dia yer...

    ReplyDelete
  3. salam afeezz..setinggi-tinggi tahniah kerana telah memiliki jam itu..nnti leh la aku pinjam erk hahahahaha (lawak je)

    ReplyDelete
  4. ye tak ya gak..berapa RM a.k.a ratus a.k.a ribu harga dia???

    ReplyDelete
  5. wsalam sahrom : aper plak pinjam2.. kene sewa la dr aku.. hahaha

    nak tau harga ker? tak payah lah... nnt org kata aku riak plak

    ReplyDelete
  6. Salam dekk afezzz

    Best aar kan dapat barang yg diidamkan....mesti sayang giler kan hahahah

    Benda lain pun macamtulah dekkk apo dipikir dan dikecewa 2, 3 kali lakkk..K terus maju..kedepan....

    ReplyDelete
  7. salam..
    alhamdulillah akhirnya dapat juga abg memiliki jam tu.. gembira kan jika dpt apa yg kita idamkan

    azie takdop jam tangan.. huhuihhu

    ReplyDelete
  8. wsalam kak shami : mesti lah best kak shami, bukan senang dan bukan selalu dapat beli benda yg kite idamkan tuh...

    wsalam azie : alhamdulillah, dah lama sgt nak beli, dpt gak akhirnya..

    ReplyDelete
  9. begitu sukar hendak memilikinya jadi kena la jaga dgn sebaik mungkin.

    ReplyDelete
  10. yes daddy, jaga baek2 ni, member nak tgk pon tak kasi... hahaha

    ReplyDelete
  11. Salam Afeezz,

    Tahniah akhirnya yg diidam berada dlm genggaman..
    Tak salah mberi imbuhan pada diri sendiri sbg tanda menghargai tenaga yg kita keluarkan dalam mencari rezeki..

    psstt: sy punya jam pun otw ni..x sampai2 lagi, tp xde la semahal tissot..x mampu sy..

    ReplyDelete
  12. wsalam syima : setuju bebenor le ngan kata2 awak tu. kite kene gak manja2kan diri kite ni dengan imbuhan setelah penat bekerja. klu tak, duit tu nak disalurkan ke maner kan. perabih bayar bill jer wat per... huhuhu...

    nnt wat entry jam awak plak yer

    ReplyDelete