07 July 2009

Posting No. 114 : Aku Dah Cakap Dah

Mari kite rujuk kembali posting aku yang bernombor 106 bulan lepas. Memang betul aper yang aku katakan, maklumkan aku bercakap melalui 7 tahun pengalaman aku melakukan kerja2 ni. Auditor ni memang kencing kuat, cakap tak bole pakai, lidah bercabang, mulut manis tapi.... tak tau aper aku nak maki lagi. Depan kite bukan main baik berbicara, tapi belakang kite, nah.. amik ko!!

Semalam boss aku pegi majlis penutupan audit, masa ni lah dia akan present tentang penemuan audit mereka. Balik2 jer si boss ni bagitau aku yang kita telah menerima lebih kurang 5-6 NC (ketakakuran). I am not surprised, sebab aku dah menjangkakan perkara ni. Tapi yang aku tak jangka adalah jumlah NC tu, aku bajet2 dapat le 2 atau 3, tengok2 dapat 5-6. Ni yg aku cakap auditor ni tak boleh percaya, kencing tak basuh dan sebagainya. Aku masih ingat yang aku tanya auditor tu tentang penemuan dia masa dia mengaudit tempat aku dan dia cakap dari bahagian dia tak ade ape2. Tengok2 dapat 5-6 NC dan semuanya adalah sumbangan auditor perempuan ni yang cakap tak ada ape2 tu. What the fuck.. berterus terang je lah, cakap jer ler 'saya rasa ada beberapa bahagian yang tidak mematuhi keperluan standard', susah ke nak cakap camtu. Itu pon aku nak ajar, biar aku je lah jadi auditor klu camtu.

Stop!!! Tak mo cakap ape2 dah....


Sincerely Yours,

4 comments:

  1. hehe sabar pis, sabar..
    hmm dah mmg style diorg mcm tu, mcm ne nak buat.. hehe tapi kalu aku pun mmg menyumpah2 perempuan tu. depan kita mulut manis jer, rupenyer lakonan semata2..

    ReplyDelete
  2. aku rasa la kan, mereka ni dilatih utk cakap macam tu.. klu tak, takkan tiap2 tahun sama jer skema ayat dia...

    ReplyDelete
  3. hmm ada logik gak kata2 ko tu.. maybe lah kot mmg depa tu dah di train utk jawab mcm tu, hehe..

    ReplyDelete
  4. tu le pasal... tak pon diaorg tak tau nak wat aper dgn penemuan yg dijumpai, balik opis, refer balik buku.. hahah. tak pon, pi tanya boss...

    ReplyDelete