27 July 2011

394 : Burung Marah

Kebelakangan ni glemer betul burung ni. Ramai bebenor yang main game burung ni and kat shopping2 kompleks pon banyak dah patung burung ni dijual. Yang merah, biru, kuning, hijau.. sebut jer nak kaler aper, semuanya ade.

Tapi kenapa perlu angry? Kite sepatutnya kene happy. Burung tu angry pasal asik kene baling jer, kalau kite asik kene baling pon, mesti kite angry kan. Oleh itu, kasihanilah burung itu.

Oleh kerana aku takde ipad atau ipad2, makanya aku tak dapatlah nak membaling burung tuh dan menjadikan ia marah. Walau bagaimanapon, aku berbangga pasal aku ade burung laen. Bukan "burung" yg tu k.... tapi Happy Bird.



Happy Bird
What makes you so happy?



Ni lah dia Happy Bird aku. Tapi muke dia macam tak happy je kan. Happy Bird ni adalah sebuah tabung yang aku beli masa kat Melaka awal bulan ni. Setakat ni tak penuh lagi, cume baru sampai tang kaki burung ni je. Marilah kite tunggu dan lihat, sampai bila burung ni bole penuh. Hahaha


~Salam Sayang~

5 comments:

  1. Assalamualaikum Afeezz

    kena bagi makan selalu burung tu...baru cepat penuh....

    kalau dah penuh...boleh buat raya utk budak2...

    SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN AL MUBARAK

    Wassalam

    ReplyDelete
  2. salam afeez,

    looooorrrrrrr, glemer ke burung ni. padanlah dalam galaxy az ada icon ni. menantu az ngan anak bongsu az yang masukkan bendalah ni.

    az? ada aku kisah. hari tu nak delete tp tak delete2 lagi. rupanya glemer yer

    ReplyDelete
  3. waalaikumsalam abe rozali : hehehe... tak bg makan selalu pon, pasal tu lah lambat dia nak penuh. duit raya ade portion laen abe... hehehe.. selamat menyambut ramadhan al mubarak juga wat atuk sekeluarga..

    waalaikumsalam AZ : glemer betul az, cube try maen, mau hari2 az maen nnt.. hahaha

    ReplyDelete
  4. assalamualaikum afeezz..

    mmg hepi sungguh burung tue..maklumla, dapat tuan yang sebaik afeezz kan :-)

    ReplyDelete
  5. waalaikumsalam sahrom : hahaha.. mmg bertuah burung tu kan

    ReplyDelete