17 March 2011

348 : Mengidam Ke?

Alhamdulillah, syukur kepada Allah kerana mengurniakan kesihatan kepada aku untuk meneruskan perjalanan dan perjuangan hidup ini. Minggu lepas, aku tak sihat. Dimulai dengan sakit kaki sampai menyebabkan kaki aku bengkak. Mungkin sebab banyak sangat enjoy dan berjalan masa melancong ke Sabah hari tu. Pergi ke klinik, kene cucuk kat bontot. Dapat ubat pelbagai jenis lagi. Terpaksa gak telan sebab nak baek. Kemudian, entah macam mana, badan rasa sangat tak sedap. Rasa lemah longlai semacam sampai nak berjalan pon tak larat. Perut rasa sebu, mengelodak macam ade baby kat dalam (erk??).

Ade opismate hatta mak aku sendiri menegur aku, 'Ko tak sihat ker? Mak tengok muka ko cengkung jer..'. 'Encik apis sekarang nampak cengkung jer, kenape?' Tapi itulah hakikatnya, muka cengkung dan berat badan juga tiba2 susut lebih kurang 4kg. Selera makan pon takde, maner tak susut. Ada yang mengatakan sesuatu yang tak baik kepada aku, tetapi aku berharap dan berdoa agar apa yang dikatakan itu adalah tidak benar.

Alhamdulillah, aku telah sihat seperti sedia kala. Selepas sihat tu, tibe2 nafsu makan menjadi2 plak. Tiba2 mengidam nak makan jagung bakar. Tiba2 mengidam nak makan mee rebus. Tiba2 teringin nak makan laksam. Adus... macam orang mengandung plak (orang mengandung pon tak macam ni). Makanya, hari sabtu lepas, aku ajak seorang kawan ke pasar malam berhampiran umah aku. Niat di hati nak beli semuanya ape yg aku mengidam tuh. Nak makan semua sekali.. hahahah.

Malam tu aku cume dapat jagung bakar ngan laksam. Puas rasanya dapat makan aper yg aku nak makan. Berselera betul makan malam tu. Cume mee rebus jer tak dapat lagi. Ade tau tak tempat2 yang menjual mee rebus yg best? Bagitau eks... As per hari ni, berat badan dah naek balik 4kg.. hahaha, adoi...


Atas permintaan Saudara Sahrom
- gambar jagung bakar Sabah style



~Salam Sayang~

13 comments:

  1. wow..
    mengalahkan org ngandung..

    ade mee rebus johor kat plaza damas..

    ReplyDelete
  2. wow... tu lah, saper lah bapak nyer tuh... kat area2 KL takde ker?

    ReplyDelete
  3. assalamualaikum afeezz...
    satu kekurangan dalam entri kali ini adalah mane pic jagung bakarnya heheheheeh...

    hang tak tgk HMM ka?? tunggu preview dr hang erk...

    ReplyDelete
  4. waalaikumsalam sahrom : hahaha... mau gambar ke jagung bakar tuh? nnt aku uploadkan ek...

    HMM tu aper?

    ReplyDelete
  5. maaf..saya bukan orang kuala lumpur..maka..saya tidak tahu dimana yang ada jual mee rebus..yang sy tahu..di plaza damas kat sri hartamas..depan star bucks

    ReplyDelete
  6. hahaha.... bole ajak ed eron pegi nnt. pas pekene mee rebus, bole terus ke starbak...

    ReplyDelete
  7. Mee Rebus yg bleh tahan gak kat Mahkamah..dah dekat umah awak gak tuh..cuba laa try test..tp saya tatau ler weekend dia bukak ke idak..

    ReplyDelete
  8. wah!!! terharunya..hang dh upload pic jagung tue erk..tenkiu erk..

    HMM tue Hikayat Merong MAhawangsa..hang preview erk...

    ReplyDelete
  9. syima : owh.. ade ye kat situ. nnt sy pegi try test survey. klu sedap akan sy war2 kan kat sini...

    sahrom : hahaha... itu jagung bakar tawau. dia bakar ngan kulit2 sekali. wpon luarnya rentung, tp dalamnye tetap cun. HMM aku tak tgk lagi lah. skrg dah kurang melawat panggung..

    ReplyDelete
  10. makan la feezz..selagi masih sihat..bila dah masuk wad nanti org bawak mee rebus yg kaw2 pun dah x berselera..

    ReplyDelete
  11. betul tu daddy, sokong sangat2....

    ReplyDelete
  12. owh plaza damas.. owh starbucks.. laju je nama aku kena sebut bila starbucks kan...

    ReplyDelete
  13. sebut pasal stabak terus teringat kat ed eron

    ReplyDelete