01 April 2010

221 : Tag Oleh Encik Che'Pit

Terima kasih kepada Che'Pit kerana sudi menge'tag' aku. Marilah kita lihat apakah hasilnya....

1. Adakah anda rasa anda HOT
= Adakah saya HOT? Saya tidak rasa diri saya HOT, tapi ramai gak lah abang2 'G' di luar sana yang meminati saya... huhu...

2. Upload wallpaper PC/Laptop yang anda guna sekarang

3. Cerita pasal gambar ini.
= Saya sebenarnya pencinta alam sekitar. Saya suka akan gambar2 alam dan permandangan. Wallpaper ni kat PC office. Kalau laptop kat umah, saya letak wallpaper gambar katak.

4. Kali terakhir makan pizza.
= Saya tak suka pizza, oleh yang demikian saya tak ingat bila kali terakhir saya makan pizza. Yang ingat, pi makan bersama keluarga di Pizza Hut Selayang Mall. Hampeh servis kat sana (dan lagi nak mengutuk)

5. Lagu terakhir anda dengar
= Sebuah lagu Jepun dari kumpulan Chemistry berjudul Yakusoku No Basho (entah aper maksudnya pon aku tak tau)

6. Apa anda buat selain menyelesaikan tag ini?
= Takde wat aper pon, dengar lagu2 kat winamp. Sebelum tu saya makan lunch.

7. Selain nama sendiri, anda dipanggil apa?
= afeezz, en. afeezz, icon, apam, fizan, pakcik

8. Tag lagi 5 orang
= saper lagi aku nak tag, kawan aku ngan si che'pit ni samer jer...
1.
Cikgu Mas
2.
Ayah Zain
3.
sinomosa (pasal dia tak wat lagi tag Che Pit - ni Peringatan Pertama)
4.
Hanis (reason sama seperti di atas)
5. Nor Atikah (apasal aku tak jumpe blog ko?)

9. Siapakah no. 1 pada anda?
= seorang kakak, tapi dia tak nak mengaku kakak. Katanya, "kite beza 3 bulan jer, usahlah ko panggil aku kakak".

10. Katakan sesuatu kepada orang no. 5
= wei.. tikah, apasal aku tak jumpe blog ko???

11. No. 3 ade hubungan dengan siapa?
= kata si che pit, no. 3 ade hubungan ngan no. 1 (di blog beliau)

12. Bagaimana pula dengan no. 2
= no. 2 tu boleh lah dikonsiderkan sebagai ayahanda mertua saya

13. kata-kata cinta pda orang no. 4
= no. 4.... i lap u, u lap me, ok....

14. Berikan 5 yang anda tahu mengenai orang yang tag anda
= Owh... Che Pit tu ker?
1. Beliau orang Johor, Segamat kan?
2. Beliau bertugas di Maktab Kerjasama Malaysia kat PJ, walaupon dekat ngan opis aku, tapi beliau tak pernah mengajak aku lunch...
3. Wah... beliau naek Pesona, kaler hitam
4. Wow... beliau ade iPhone lah, jelesinya saya
5. Saya lebih slim dari beliau


Sekian, terima kasih...

17 comments:

  1. Salam Afeezz...

    Hahaha... Cheq dah kena tag ngan pijal, ko masih tang cheq lagi no...

    Hang tak jumpa blog cheq ka... hahaha... carik sendiri... kuikuikui

    ReplyDelete
  2. Afeezz..

    no 3 ada hubungan ngan no 1 kat blog CP.... i like.... mudah2an betul lah hendaknya... Amin...

    ReplyDelete
  3. 1. sama2 kasih

    7. apam? hi hi hi sbb badan selalu kena pam ker?

    14.2 haa ko tu yg busy memadang.. aku ada ajak ko lunch tapi mcm2 alasan ko bagi huhu

    ReplyDelete
  4. Salam.dekk afezzzzz

    Lega tak di tag hahahha...ini korang punya kan akak tengok jer..heheh ader aper2 ker dek...tag mengetag nih

    ReplyDelete
  5. Salam Afeezz,

    Ops sy dah pun jwb tag si pijal tanpa perasan yang awak tag sy sekali lagi..

    ReplyDelete
  6. Salam afeez,

    amvoi-amvoi ada-ada saja nak mengusik ayahzain yer.

    ReplyDelete
  7. salam anakanda

    Kenapa orang panggil apam?Gelaran masa kecik ke?

    ReplyDelete
  8. wsalam atikah : cheq tag hang sekali lagi pasal hang tak buat lagi tag si pijal tu. tp kan cheq tak tau le hang dah buat ke tak, pasal cheq hilang hang nyer alamat... mana mau carik ni???

    hubungan no. 3 ngan no. 1 di blog pijal adalah gosip2 liar untuk melariskan majalah jer. oleh yang demikian, jangan la kesah (ade aku kesah??)

    ReplyDelete
  9. salam pijal : apam.... pasal dulu aku gebu ala2 kueh apam gitu, pastu apam adalah salah satu kueh pebret aku..

    wsalam kak shami : nak ke tag tu, bole jer kalau nak edit... takde ape2 pon tag ni, sekadar suka2...

    wsalam syima : hahaha.... tu lah lambat sgt buat, kan kene tag lagi sekali....

    ReplyDelete
  10. wsalam ayahanda zain : aler AZ ni, baru nak bermanja2... tak bole ker?

    wsalam mama ju : apam tu gelaran masa belajar kat ITM dulu. masa tu badan gebu2 ala kueh apam pastu kueh pebret plak masa tu, terus melekat smpi sekarang kene panggil apam...

    ReplyDelete
  11. salam anakanda

    Sekarang dah lawa, dah slim mlim, hilanglah apam tu...
    Sedang mencarilah tu agaknya..

    ReplyDelete
  12. wsalam mama : hahaha... tp org still panggil apam gak, dah biasa kan... sedang mencari aper tu mama?

    ReplyDelete
  13. Afezz, cukuplah jawab sekali je utk tag yg sama..bak kata awak pada tikah "ade aku kesah??"..

    ReplyDelete
  14. syima : hahaha.... cukup le tu, tp klu awak nak buat lagi sekali, ade aku kesah??...

    ReplyDelete
  15. salam afeezz..

    lama akak tak merayau2 nih , seb baik ko tak ingat kat akak , he he he

    award yg che Pit suruh amik pun ,akak lum siapkan lagi...

    perasan ler tu dia lebih slim dr CP . he he he

    ReplyDelete
  16. hahahaha setuju dengan kak ummi

    perasan lah tu ko lagi slim dari aku, hahaha

    ReplyDelete
  17. wsalam kak ummi : jangan risau, bukan lupe, next round nama akak naek ler dalam senarai carta... aper!!! sy tak slim ker??? cis....

    salam pijal : bukan perasan, tp kenyataan kan.. kan.. kan...

    ReplyDelete