10 October 2015

758 : Abeday Buat Sahabat

Hari Khamis lepas sempat kami menyambut majlis ulangtahun hari lahir seorang sahabat. Sambutan kecil-kecilan sahaja, cuma kami bertiga. Takde perancangan apa pon nak wat sambutan ni, maen redah jer, tapi alhamdulillah semuanya berjalan dengan lancar.

Survey-survey internet nak cari tempat makan yang best untuk wat sambutan tu. Akhirnya kami memilih lokasi di Serabei Cafe, Ayer8, Putrajaya. Lagipon kami tak pernah sampai sana, cube-cube dulu mane tau sedap. Cafe dia takde la besar tapi selesa. Menu lebih kepada hidangan pantai timur, tapi tak banyak pilihan. Majlis kami dimulakan dengan aktiviti makan-makan, dan masing-masing telah memilih untuk makan bihun soto, nasi dagang dengan ayam dan nasi kerabu dengan ketam masak cili. Not bad, tapi aku pernah rasa yang lebih sedap dari ni.

Nasi Kerabu Ketam Masak Cili 

 Nasi Dagang Ayam

Kuih Serabai - first time aku rasa

Selesai makan, dikeluarkan pulak birthday cake untuk birthday boy tu. Tersipu-sipu plak dia dapat kek dengan banyak lilin di atasnye yang dah terpadam terkena angin air-con itu. Hajat nak beli ice-cream cake Baskin Robin tak kesampaian sebab Baskin Robin Alamanda takde jual kek gituh. Last-last, kek Secret Recipe je lah. 

Birthday cake untuk birthday boy

Kemudian, tuan punya cafe hadiahkan kami kuih serabai. Katanya, tak pernah lagi orang wat sambutan birthday kat cafe dia. Ni lah kali pertama. Ape-ape pon, terima kasih puan.

Kuih Serabai sumbangan tuan punya cafe.

Kepada sahabat aku tu, Selamat Ulang Tahun Kelahiran. Semoga dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki dan dipermudahkan segala urusan di dunia dan akhirat. InsyaAllah.

Permandangan malam Purtajaya

#SalamSayang

No comments:

Post a Comment