08 March 2011

345 : Catatan Perjalanan - Negeri Di Bawah Bayu (Sambutan Hari Lahir)

26 Februari 2011

Tahun ini aku menyambut sambutan hari lahir aku di Kota Kinabalu Sabah. Rasanya tak pernah lagi aku menyambut (tak selalu pon menyambut) hari lahir aku di luar Kuala Lumpur. Makanya, aku rasa amat istimewa sambutan hari lahir aku kali ini. Hehehe....

Seawal pagi lagi, beramai2 telah menyanyikan lagu Happy Birthday kepada aku dan mula mengepow aku Secret Recipe. Aku tak berjanji ape2 pasal Secret Recipe tu pon bukannya murah kan. Hehehe... Perjalanan kami diteruskan ke Tawau untuk hari itu.

Sekembalinya kami dari Tawau, kami telah singgah sebentar di Kota Kinabalu untuk makan dah shopping. Dikesempatan ini, dalam kepenatan yg amat sangat, aku dan kawan aku yg sorang ni menapak ke Suria Sabah kerana di situ lah satunya2 restoran Secret Recipe yang kami tahu. Niat di hati nak beli Blueberry Cheese Cake malangnya kek tu telah diberhentikan penjualannya buat sementara waktu. Ermm... biase le Secret Recipe ni, ade2 jer. Setelah membuat pemilihan, aku amik Marble Cheese Cake jer untuk menjamu kawan2 aku.


Marble Cheese Cake... Nyam3

Makanya, malam itu ade lah kenduri kecil2an. Jamu makan kek jer. Majlis yang sederhana tetapi meriah....




Kemeriahan sambutan hari lahir aku di KK

Di sini juga aku ingin mengucapkan ribuan ucapan terima kasih kepada semua kenalan yang telah mengucapkan selamat kepada aku dan mendoakan kesejahteraan aku. Tahun ni hadiah tak banyak. Dapat 2 jer... hehehe... ape2 pon, alhamdulillah dan terima kasih kepada yang memberi.


~Salam Sayang~

10 comments:

  1. Assalamualaikum Afeezz

    happy backdated birthday

    sorry

    Wassalam

    ReplyDelete
  2. salam dik Afeezz....

    ohhhhh sengaja lari jauh2 sambut B.Day dia nooooooo ... nie mesti tak nak belanja akak n gerabak keretapi akak nie kaaan...

    he he he gurau jer...

    apa2 pun semoga dipanjangkan usia dlm keimanan ...dimurahkan rezeki n hmmmmmmm nk gak kek tu....

    ReplyDelete
  3. waalaikumsalam abe : heheh.. thanks

    waalaikumsalam kak ummi : bukan sengaja lah, dah kebetulan ade kan sana kan, tu yg jamu kawan2 makan kek jer... ape2 pon, thanks akak...

    ReplyDelete
  4. Salam dekk afezz

    Salam ulangtahun kelahiran moga panjang umur murah rezeki dan berjaya didunia dan diakhirat serta beroleh pasangan hidup yang baik dunia dan akhirat.

    ReplyDelete
  5. Assalammualaikom wtb tuan. Apa kabar?

    Selamat Ulang tahun yang ke-?

    Ana doakan semoga tuan beroleh kejayaan didunia dah diakhirat. InsyaAllah.

    Cantik kek yang tuan beli.

    JazakaAllah

    musafirislam@groups.facebook.com

    ReplyDelete
  6. waalaikumsalam kak shami : terima kasih....

    waalaikumsalam tuan musafir : ulang tahun yang ke 30++. hehehe... terima kasih juga kerana sudi mendoakan saya

    ReplyDelete
  7. assalamualaikum sahabatku..

    selamat hari lahir..sori lambat wish kerana baru tahu..semoga hang terus berbahagia di samping family dan dirahmati Allah SWT

    ReplyDelete
  8. waalaikumsalam sahrom : aku ok jer. tak kesah pon. thanks kerana sudi doakan aku..

    ReplyDelete