28 October 2010

299 : Dalam Perjalanan Ke Selayang Mall

Semalam dalam perjalanan ke Selayang Mall di kawasan Bukit Idaman, tiba-tiba ada sebuah kereta jenis Perodua Kenari main-main high beam dari belakang. Kenapa dia buat camtu aku pon tak pasti. Nak kata aku drive slow, speed aku 60-70km/j di kawasan perumahan tu, aku rasa cukup laju di jalan macam tuh. Klu aku drive slow sangat, potong je lah since jalan tu dua lorong.

Sepanjang jalan tu dia buat macam tuh. Memang nak kene ni, dia ingat dia bole mempermainkan aku.. hehehe... Aku memperlahankan kenderaan aku sehingga sangat slow sampai basikal pon lebih laju dari aku dengan harapan dia akan memotong. Bila dia dah potong, aku nak follow dia plak nak main high beam kat kete dia plak, tengok dia suka ke tak. Malangnya, dia tak potong pon, sanggup follow kete aku yg slow tu macam orang baru belajar bawak kete. Takut le tu... Bodo...

Sampai kat satu trafik light, dia still kat belakang kete aku. Bile trafik light bertukar hijau, aku tak bergerak memandangkan takde kete lain belakang aku selain dia. Padan muke dia. Aku slowly bergerak, dia still kat belakang aku walaupon dah banyak kenderaan lain memotong kami. Aku drive dalam 20-30km/j jer masa tuh, sabar jer lah kan. Then aku nampak kenari tu bergerak ke lorong sebelah, hahaha... dia dah nak memotong. Bile dia dah nak memotong aku, aku terus menekan minyak dan memecut dengan laju, sampai dia tidak kelihatan lagi... malas nak layan orang macam tuh, bikin orang marah jer...

Banyak lagi kite bole untuk pekenakan orang macam ni kan....


~Salam Sayang~

10 comments:

  1. salam afeezz..hebat hang...aweks ke kat blakang tue..kalau aweks leh la hang berkenalan, kalau bukan aweks..lu pikirlah sendiri hahahahaha

    ReplyDelete
  2. wsalam sahrom : tak dpt dipastikan samade awek atau pon balak. tak nampak pemandunye saper, tp ade 2 org kat seat depan kete tuh.

    ReplyDelete
  3. salam Afeezz,

    hehe sy biasa dgn benda2 nie semua..tp tgk keadaan ler..
    kalau sy rs dlm jln yg padat masih nak bg hi-beam sdgkan kalau dia potong pun dia tak bleh ke mana2, sy suka brek..<--tp awas u kena estimate jarak spy dia tak langgar kereta u huhu
    bila kita brek, dia mula jauhkan kereta dia..taraa! padan muka dia..
    sy tgk gak siapa driver..kalo 'kaf lam ya nga' sy takmo argh layan silap2 samseng jalanan huhu

    ReplyDelete
  4. wsalam syima : semalam saya ade kawan dalam kete tu, klu sorang2 takde nyer sy nak melayan... takut gak klu2 samseng jalanan a.k.a kap lam ya nga gile

    ReplyDelete
  5. salam ziarah amy follow sini ye...

    ReplyDelete
  6. salam afeez
    memang sakit hati kalau melalui keadaan ni
    kalau nak motong,motong jelah kan

    ReplyDelete
  7. wsalam amy : terima kasih kerana sudi jadi follower. jgn sekadar jd follower jer, tinggal2kan lah ape2 komen ye...

    wsalam ummu : betul3... jalan tu kan besar, lagi mau buat org sakit hati kan...

    ReplyDelete
  8. salam..


    eeeeh cm pernah kn cam ni,,,dia potong cm,cm hon dia,pas tu dia perlahan kereta dia tahap gaban,,,tp cm malas nk layan kebetulan dah sampai pun tmpt yg ku tujui takkan dia nk ikut lak kan,,,selamat...moralnya tak mau lg hon org..hihihihi


    tapi k.mas rasa awek ala chinta belakang tu yg follow afeez..

    ReplyDelete
  9. memang sakit hati orang buat macam ni...sama lah jugak kalau kena macamni kita perlahan kete - kasi dia potong...lepas balas balik lah !!!

    ReplyDelete
  10. wsalam CM : sy tak hon pon, tp dia saje2 jer nak maen2 high beam, wat sakit mate kite jer... hehehe.. takmo lah chinta, dia JAHAT!!

    salam kancil : hehehe... tu lah, cara paling baek, slowkan kenderaan biar lah dia potong. kite pon tak sakit hati...

    ReplyDelete