24 October 2010

298 : Jalan-Jalan Hujung Minggu

Ape aktiviti hujung minggu ni? Semalam aku ke Colmar Tropicale sekadar berjalan2 merehatkan minda dan memenatkan diri. Bagi aku, ok-ok je tempat ni, takde le best maner pon. Kami cume ke Colmar Tropicale dan Japanese Village. Rasanya semua orang tahu, Colmar Tropicale tu bercirikan negara Perancis dan Japanese Village tu off koz la bercirikan Jepun. Enterence Fee sebanyak RM12 bagi dewasa. Kepada sesiapa yang nak ke Japanese Village, bersedialah untuk mendaki bukit yang agak curam lebih kurang 1/2km. Klu rasa2 tak larat, anda bole mengunggu perkhidmatan lori perlancongan untuk bawak anda ke atas.

Niat di hati nak ke Rabbit Farm terbantu bile tengok hanya kanak2 jer yg ramai kat situ. Segan lah plak nak pi... hahahha...

Ok.. layan gambar plak. Terima kasih kepada encik kameraman kerana menyumbangkan gambar ni.


Pintu Gerbang masuk ke Colmar Tropicale


(1) Seorang jejaka diambil ambil gambar semasa mengambil gambar
(2) Colmar dari kejauhan



(1) Ruang dalam Colmar
(2) Sepasang swan berwarna hitam sedang tenang berenang2



(1) Pokok anggur (2) Di suatu sudut yang lain


Disuatu sudut yang lain juga


Jom Cuti Cuti Malaysia



Permandangan dari atas, on the way ke Japanese Village
Can you see Cik Siti Nur?




Permandangan di Botanical Garden





Permandangan di Japanese Garden
Pakaian tradisi Jepun boleh disewa di sini.


~Salam Sayang~

13 comments:

  1. Assalamualaikum Afeezz

    saya suka tenguk ikan koi berkejaran
    mereka dating kottt...he he

    Wassalam

    ReplyDelete
  2. wsalam abg rozali : mereka begitu mesra kan....

    ReplyDelete
  3. Salam...


    Cantikkan kat Bukit TInggi ni...bgunan cam oversea lak

    ReplyDelete
  4. salam afeezz..tempat tue sejuk cam genting ke?? aku pernah mai selesa hillhomes kat bukit tinggi tp tak lajak sampai ke cane plakkk

    ReplyDelete
  5. wsalam mamawana : betul tuh, macam kat france....

    wsalam sahrom : tak sejuk pon. tp aku pegi siang, klu malam tak tau ler, mesti sejuk agak nyer. aku pon penah sampai selesa homes. tak best lah selesa tuh

    ReplyDelete
  6. Salam,

    Jalan2 di hujung minggu..best utk hilangkan buhsan..lama tak buat aktiviti nie..
    Nice pics..

    ReplyDelete
  7. wsalam syima : mmg best pi jln, boleh menenangkan fikiran... pi le buat sekali sekala...

    ReplyDelete
  8. salam Afeezz...

    tengok ke gambar tadi, ingat ker dah sampai luar negeri, rupanya di situ jer...he he he nampak benor tak pernah sampai...

    ReplyDelete
  9. wsalam kak ummi : hahahha... kat bukit tinggi pahang je tu, tak jauh dari simpang ke genting highlands. drive tak smpi 1 jam... sesekali pi le saner kak ...

    ReplyDelete
  10. Salam dekk afezz

    Best jalan2 tgok pemandangan ni kan...sambil sedut udara segar di ketinggian mencecah 1500 kaki tuh dah berubah skit2 persekitaran tuh percutian ala luar negeri baik untuk minda dan mata hehehhe
    kalau pergi ngan isteri kan elok tuh...hihihi

    ReplyDelete
  11. wsalam kak shami : klu pi ngan isteri kene bermalam dan berbulan madu di sana... hehehe

    ReplyDelete
  12. salam affeezzz,

    bestnya dpt jln2. i nak honeymoon pun x sempat...

    ReplyDelete
  13. wsalam daddy : sempat jer klu kite nak....

    ReplyDelete