01 February 2009

52nd ENTRY

Minggu lepas ade mesyuarat kakitangan kat opis. Dah lama gile rasanya tak buat mesyuarat kakitangan, sampai aku dah tak ingat last mesyuarat bile. Mesyuarat ni pon diadakan atas desakan kakitangan, suruh boss buat mesyuarat. Boss plak macam serba salah nak buat mesyuarat. Tak tau le sebab aper, mungkin dia takut kene hentam lagi macam mesyuarat2 yang lepas, kene hentam baek punya.

That mesyuarat take several week untuk ditetapkan tarikh, since we are busy with many activities. Just nak make sure semua staf ade untuk meeting kali ni. So we have decided untuk adakan meeting pada hari jumaat 23/1/2009, since on that day, cume seorang jer yang bercuti. But on the day itself, ade pulak mangkuk2 hayun ni yg amik time-off dan ade plak beberapa orang yang tiba2 cuti dan EL. Hey... what the f***, since korang yang nak kan sangat meeting, pastu korang plak yang cuti.

Mesyuarat yang dijangkakan hangat petang tu menjadi hambar since orang2 yang memegang watak utama takde or they trying to escape. And they won this time.

Mesyuarat petang tu lain sikit, selalunya lepas meeting baru makan, ni tidak, kami makan dulu sebelum meeting. Kami order bihun goreng special, tapi haram tak special pon. Masak sesuka hati mak bapak dia jer. Kosong, aper pon takde. Macam ni ker bihun goreng special? Kalau yang tak special, ntah macam maner agak nye. Teruk betul orang berniaga sekarang ni, mau untung jer, tp barang yang dijual, tak berbaloi dengan wang yang diterima.

No comments:

Post a Comment