24 September 2010

288 : Rumah Terbuka

Sepanjang bulan Syawal ni adalah bulan untuk menganjurkan Rumah Terbuka, jemput keluarga, jemput sedara mara, jemput kawan2, jemput jiran tetangga dan jemput semuanya. Hidang makanan itu hidang makanan ini dan hidang semuanya. Makan itu, makan ini dan makan semuanya. Minggu lepas ke rumah Mama Shidah, tengahari tadi ke rumah seorang rakan sepejabat pula di Pantai Dalam. Pergi masa lunch hour dan tuan rumah hidang beehoon goreng dan sate. Makan kenyang yang amat sampai ke petang.

Hujung minggu ni banyak juga jemputan yang harus dipenuhi. InsyaAllah cube untuk hadir kesemuanya, bergantung kepada kesempatan masa dan tenaga dalam diri. Minta maaf banyak2 sekiranya tidak dapat hadir.


Wajah2 yang kekenyangan


Makan time.. jemput2 jangan malu2


Juadah yang dihidangkan



Ramai gak jemputannya, penuh satu rumah

Terima kasih kepada tuan rumah.


~Salam Sayang~

12 comments:

  1. SALAM,
    HUJUNG MINGGU LAGI RAMAI BUAT OPEN HOUSE. BILA TERIMA JEMPUTAN, SEBAIK2NYA KITA TUNAIKAN.

    ReplyDelete
  2. salam dik afeezz...

    kira sebulan Syawal ni , semua perut kekenyangan le dgn jamuan raya ...
    jeles tau tengok gambar geng gi rumah kak Sidah tu ,hui hui hui

    ReplyDelete
  3. wsalam luahfikiran : tu lah, klu dah ramai sgt menjemput, susah plak nak penuhi semua jemputan...

    wsalam kak ummi : bukan kenyang jer, berat badan pon dah naik ni.. hahaha...

    ReplyDelete
  4. lepas raya nih..sila timbang la berat badan..haha..

    ReplyDelete
  5. madey : aku tiap2 pagi timbang berat, masih lagi unggul... heheh

    ReplyDelete
  6. sy x buat open house. umah sy asyik close je pas raya posa ni...raya haji kami buat le open house..hehehhe

    ReplyDelete
  7. salam pakcik oh pakcik..

    mana gambar muka pakcik yg kekenyangan?

    ReplyDelete
  8. salam daddy : raya2 macam ni tutup rumah wat per? tau le baru kawen.. heheh

    wsalam tok wan : pakcik yg dok amik gambar, mmg le gambar pakcik takde...

    ReplyDelete
  9. Owh..ada pun kamera pakcik..
    Dgn kami, pakcik tak sudi pun nak ambil gmbr guna kamera pakcik eks..huhu

    ReplyDelete
  10. pakcik guna kamera phone jer, jadi gambar takde le cantik maner pon... tak perlulah nak tayang2

    ReplyDelete
  11. owh..ada ke kami kisah? hihi
    kami sedia senyum utk apa jua jenis kamera pun hahaha..
    pakcik jgn ler rendahkan diri yg sedia tinggi tue hihihi..

    ReplyDelete
  12. owh... begitu kah, nnt pakcik ambik gambar kalian menggunakan kamera phone iphone4 pakcik...

    ReplyDelete