09 January 2010

193 : Mari Berhibur

Kali ini kite berhibur dengan sebuah lagu berbahasa Russia bertajuk Pocelui yang dinyanyikan oleh Vitas. Walaupun tajuknya dalam bahasa Russia hanya Pocelui, tp maksudnya adalah 'A Kiss As Long As Eternity". Ni terjemahan lebih kurang lagu ni, lirik dia dalam bahasa Russia tak dpt cari plak. Enjoy...


A kiss as long as eternity...
I am building bridges to you
I know you hear me
I want to get closer to you.
Where are you?

The halves, parts of the world
Are very much like two parts of the Moon
Hard in reality?
Let's do it virtually!
Internets...

A kiss, kiss of mine is flying to you
To the world's end, with December snow
A kiss, kiss of mine is flying to you
Catch it and save it
Don't forget that I'm with you, my love!



Salam Sayang...

11 comments:

  1. Salam anakanda afeez,

    wow, romantiknya afeez. udah ada ker si dia yang mengetok hati anakanda.

    ayahanda kalau drive buka cd lagu cari jodoh. ermmm,makin dengar makin sedap pulak lagu tu, selang seli ngan lagu tomat tuh.

    ReplyDelete
  2. terjemahan dlm bahasa melayu x de ker?
    aku bukan reti skeaping london ni..
    err ko mcm tak masuk je lagi rumah baru aku, huhu..

    ReplyDelete
  3. Salam Afeezz,

    Mak aii..AZ pun minat dengan lagu Cari Jodoh tue ekeke ingatkan pijal je..
    Selamat berhibur laa eks..

    ReplyDelete
  4. salam ayahanda zain : sy ni AZ, semua lagu sy dengar. tak kire le aper bahasanya. paham2 tak paham tak kesah punya, janji sedap didengar jadi halwa telinga. ade satu ketika dulu sy gile dengar National Anthem, trust me... ade yg sedap...

    salam sahabat che pit : ko ni lecturer pon takkan tak reti speaking london? lecturer aper ni? hahaha.. sorry la che pit, tak perasan plak ko dah beli rumah baru. aku igt still rumah lama tp dekorasi baru... patut le lame aku tgk tak update...

    salam sahabat sinomosa : AZ biase ler, berjiwa muda.. nak tambah lagi satu kot... ye dok AZ? hahaha

    ReplyDelete
  5. Afeez, baca lirik lagu ni, teringat lagu Could I Have This Kiss Forever by Enrique & Whitney. Mmg kelas lagu2 ni. Err...Afeezz, cuba nyanyi sikit ;-)

    ReplyDelete
  6. Salam afeez,

    nak cari satu? Boleh tak ada masalah, mrszain kata, sediakan aje satu mers brand new, banglow sebuah ala-ala kat Baverly Hill. Setakat siti nur dia tak pandang.Ha, ada reti tu afeez.

    ReplyDelete
  7. salam kanda imran : kene prektis dulu sebelum nak nyanyi lagu ni, tergeliat lidah den nak nyanyi lagu Russio ni...

    salam ayahanda zain : tak reti.. tak reti (wat2 tak reti).. sukar difahami masalah org yg dah berumahtangga ni.. hahaha

    ReplyDelete
  8. assalamualaikum afeezz...
    akak nak petang ni ko nyani lagu tu tau di Muazd .
    biar betul ko nk suruh AZ tambah lagi satu , nanti akak hempuk kepala ko dgn lesung batu , baru tahu , mrz.Zain tu punya ler baik sangat , ko nk guriskan hati dia , cubaaaa tengok . kalu AZ buat perangai cam gitu , akak tak jenguk lg blog dia tau , he he he . jgn mare AZ . gurau jer .
    afeezz jgn kecik hati no ,gurau jer . petang nanti nyanyi tau hiburkan CL n d'geng

    ReplyDelete
  9. salam kanda ummi : amboi2 akak.. nak hempuk kepala kite ngan lesung yer... berani le akak, mak sy dtg serang umah akak nnt.. hahaha

    kak... pasal AZ tu, sy tulis2 jer, tp AZ tu macam excited jer... hikhikhik...

    akak.. lagu tu tak sesuai lah dinyanyikan dikawasan mesjid... pasal klu dah nyanyi lagu tu, kene dansing2 sekali, baru feel...

    ReplyDelete
  10. Salam,

    betul tu kak sidah. Afeez ni ada2 jer dia. Tak munasabah langsung. Tengokler syarat yang mrszain letak tu, ala ala pinangan sultan melaka dengan puteri gunung ledang. tu yang saya kata si afeez ni tak reti-reti (dia buat tak reti pulak)

    ReplyDelete
  11. salam ayahanda zain ; sabar2 AZ, bawak bertenang... sy tau AZ ni dijamin setia nyer line.. haha

    ReplyDelete