26 August 2009

Posting No. 143 : Blogger Tag Oleh Cikgu Mas

Soalan : Kenapa anda berblogging

Sebenarnya aku tak tau pon soklan dia aper, tapi aku rasa itulah soalan nya yg aku perolehi dari blog Cikgu Mas pemelihara buaya itu. Dalam lama dah aku ditag oleh beliau, sekarang baru rajin nak buat. Hihi... jangan marah no Kak Mas...

OKlah... straight to the point, kenapa saya berblogging (aper punye perkataan la ni, berblogging?). Seperti yang anda dapat lihat, saya telah menulis di bahagian atas sana 'AKU MENULIS UNTUK DIRI SENDIRI', 'SEMUANYA MENGENAI AKU'. Itulah tujuan saya berblogging. Saya menulis berkisarkan diri saya. Saya menulis mengenai diri saya. Saya menulis tentang kehidupan saya. Saya menulis mengenai persekitaran yang saya lihat. Saya menulis mengenai orang disekeliling saya. Saya menjadikan dunia blogging ini sebagai sahabat saya ketika sepi. Saya menjadikan dunia blogging ini sebagai tempat saya meluahkan perasaan. Saya menggunakan dunia blogging ini untuk saya melepaskan kemarahan. Saya menggunakan dunia blogging ini untuk bercerita. Saya menggunakan dunia blogging ini untuk melepaskan kerinduan. Mungkin catatan saya membosankan. Mungkin catatan saya meleret-leret. Mungkin catatan saya tidak mencapai skema karangan paper Bahasa Malaysia kertas 2. Tapi saya pedulik apa. Saya yang menulis. Saya yang bercerita. Saya adalah pelakon utama setiap persembahan saya. Saya tidak peduli jika anda mengharapkan sesuatu yang lain di sini. Jadi usahlah anda mengharapkan sesuatu yang di luar kemampuan saya untuk mengadakannya. Saya tidak akan mengadakkannya walaupon saya mampu.

Kerana saya, Menulis Untuk Diri Sendiri.


Salam Sayang ...

21 comments:

  1. cayaaaa laaa pizzz...anda telah berjaya menampilkan diri anda....

    ReplyDelete
  2. Salam Hafis,


    bagus hafis menyatakan pendirian sebegitu. Paling best dekat "... pedulik apa.

    Kat sini pun hanis no 1.

    ReplyDelete
  3. hahaha..pak zain...apiz nie adik kak noor & kak mas gak....apiz nie penghibur kami bila merempit....kan kak noor & kak mas... ;-)

    ReplyDelete
  4. hanis : hanis bile plak nak menampilkan diri... dah kene tag tu, buat lah, nak tgk gak reason hanis.... hahah... bulan pose ni aktiviti merempit kurang sikit... takleh le i nak menghiburkan kalian...

    zain : ini style saya menulis.. tak kesah le aper org nak cakap, kite bukannya masuk exam ke aper... pedulikkan !!!

    ReplyDelete
  5. hmm
    haah ko jadikan blog ni tempat mengantulkan diri ko berjanji pelesu dgn aku, huhu..

    ReplyDelete
  6. hahah... aper ni pit.. jgn lah camtuh... aku ni anak didik kak mas untuk berjanji pelesu ni..

    ReplyDelete
  7. hmm yerlah, selamat menamatkan perguruan janji pelesu ko tu dgn ratu buaya tu..

    ReplyDelete
  8. Salam..

    teruskan dik menulis utk diri sendiri,pas tu kisah isteri sendiri dan anak sendiri...bini orang n anak org jangan tulis,he,he

    apa CM ratu buaya...memang nk transform ni nk grab si pyjarl tu!!!

    ReplyDelete
  9. aler pit.. tak habis2 lagi merajuk ko tu dengan aku... alahai.. susah ler camni...

    kak mas : klu sy dah kawen nnt, saya wat blog baru, untuk isteri dan anak2... ok tak kak mas? jgn grab jer si pijal tu kak mas, libas2 sekali..

    ReplyDelete
  10. woit woit woit..
    hmm nape CM terperasan? ada ke cheq sebut CM = Ratu buaya? hmm sesedap rasa cheq, tak dak pun..

    hmm apiz ko sedap2 nak suh boye libas n grap aku.. hmm ko yg mungkir janji, mengapa aku yg harus dilibasi

    ReplyDelete
  11. salam dik

    hupdet,hup det.awat berabuk tak bersapu umah hang ni.??..ghinddduuu entry baru,cerita lah camner dirimu menjalani ibadah puasa ni..update33

    ReplyDelete
  12. dah le tu pit... takmo lah cite pasal bende tu lagi. barang yg jauh usahlah dikenang, kelak merana badan. buang yg keruh, ambil yg jernih..

    wah3 kak mas... suruh cheq mengupdate smpi 33x (update33), ye la... nnt cheq update. perjalanan cheq di bulan puasa ni macam biase jer.... takde yg menarik pon, tu yg tak update

    ReplyDelete
  13. Salam Afis,

    Memang brutel la u all ni. Bila pulak cikgu MAs jadi ratu buaya? jadi pemelihara buaya? confuse lagi

    ReplyDelete
  14. salam ayah zain

    CM tu dah lama jadi ratu buaya dan penternak buaya. sejak entry dia pasal buaya tu, saper yg jadi follower dia, nescaya ada seekor buaya akan mengikut follower tu setiap hati, takmo lepas2...

    ReplyDelete
  15. Hi
    Viagra Online Discount
    Your partner will be pleasantly surprised with your decision.
    [url=http://aquarium-fish-guide.com/]Viagra Online Pharmacy[/url]
    Viagra has successfully helped millions of individuals worldwide regain their sexual health, and the testimonials keep coming in by the thousands daily.
    http://aquarium-fish-guide.com/ - Viagra Online Discount
    Just Google Viagra and you will find a multitude of information about this amazing medication.

    ReplyDelete
  16. Hello
    reductil weight loss
    It regulates that part of the brain responsible for our desire for food.
    [url=http://www.charlestonpaparazzi.net/]meridia diet pills[/url]
    This will give your physician a complete picture of your health problems.
    http://www.charlestonpaparazzi.net/ - buy meridia online

    Buy cheap Meridia (Sibutramine) drugs at one of reputable online pharmacies.

    ReplyDelete
  17. Hello,
    sertraline zoloft
    This is why if you or a loved one is dealing with depression, and has yet to seek proper medical help you should no longer delay.
    [url=http://www.wildbird-watching.com/]buy zoloft online[/url]
    The abundance of serotonin which is brought about by SSRIs such as Zoloft leads to a more relaxed mental status for those suffering from anxiety and depression.
    http://www.wildbird-watching.com/ - zoloft cost
    Zoloft - Fight depression
    Buy cheap Zoloft (Sertraline) drugs at reliable online pharmacy.

    ReplyDelete
  18. Hello
    klonopin pharmacy
    For the safety and proper efficacy of Klonopin please provide your full medical history to your doctor and follow his/her instructions exactly otherwise it may result in severe side effects or you may develop a dependency on it.
    [url=http://www.actperu.com/]clonazepam online[/url]
    If you miss any dose than take it as soon as you remember unless the time is very near to next dose.
    http://www.actperu.com/ - buy klonopin
    Also inform your doctor about any other medication you are taking or recently taken.

    ReplyDelete
  19. [url=http://pelu.jns.fi/moodle/user/view.php?id=1274]conway sporting goods[/url]
    [url=http://www.irel-open.ie/user/view.php?id=20546]oovoo free download[/url]
    [url=http://estrofa.esb.ucp.pt/moodle/user/view.php?id=4813]wwwaolcom[/url]
    [url=http://www.moodle.org.nz/user/view.php?id=2937]scary clown[/url]
    [url=http://etulia.malha.eu/moodle/user/view.php?id=3974]diecast model[/url]
    [url=http://caribbeanmis.mymisclass.com/user/view.php?id=3122]moksha yoga[/url]
    [url=http://saxofon.cl/clases/user/view.php?id=4525]camelclips[/url]
    [url=http://www.fameb.ufba.br/ead/user/view.php?id=6203]dyslectic[/url]
    [url=http://www.hi5.com/friend/group/4464314--young+life+skits--front-html]young life skits[/url]
    [url=http://lipa54.webgarden.com/]zeenat aman[/url]
    [url=http://www.iprtraining.org/moodle/user/view.php?id=3029]viking longboat[/url]
    [url=http://mdl.vrhnika.e-podpora.si/user/view.php?id=2081]gpmc download[/url]
    [url=http://saliga92.webgarden.com/]superman pajamas[/url]
    [url=http://moodle.drealentejo.pt/user/view.php?id=3200]nursery rhymes download[/url]
    [url=http://www.phormiga.net/fep/user/view.php?id=4911]doubleday book club[/url]
    [url=http://lang.hiroshima-u.ac.jp/moodle/user/view.php?id=1107]dosbox download[/url]
    [url=http://osdorovlenie.ru/user/view.php?id=1065]thermal blankets[/url]
    [url=http://www.hi5.com/friend/group/4464162--gui?±os--front-html]gui?±os[/url]
    [url=http://www.hi5.com/friend/group/4464235--phone+faceplates--front-html]phone faceplates[/url]
    [url=http://www.hi5.com/friend/group/4465138--animix+games--front-html]animix games[/url]
    [url=http://mauden61.webgarden.com/]gypsy skirt[/url]
    [url=http://www.cedeca.net/moodle/user/view.php?id=3190]ppc bully[/url]
    [url=http://www.partecipa.eu/user/view.php?id=3177]add vs adhd[/url]
    [url=http://www.partecipa.eu/user/view.php?id=3153]download bootvis[/url]
    [url=http://www.hi5.com/friend/group/4463663--neooffice+download--front-html]neooffice download[/url]

    Within each of us is the story of yesterday
    moodlewad333333

    ReplyDelete
  20. Hello swantosad cheap alprazolam Xanax cannot be taken with any antifungal drugs and if you have any allergic reactions to tranquilizing drugs. [url=http://childsafety123.com/]cheap xanax[/url] Brand and generic Xanax (Alprazolam) available! 20% off! No prescription! Xanax is a tranquilizer that may be used for the treatment of anxiety disorder, alcohol withdrawal, phobia of various types, premenstrual symptoms, undesirable bowel activities etc. http://childsafety123.com/ - xanax sale Constant consultation with the physician must be maintained.

    ReplyDelete
  21. Salvia Divinorum Drug Tests - news cheap sibutramine Its side effect profile is so large and extensive, its use in dietary supplements so widespread, and its problems with abuse, misuse, and addiction have caused an outright ban on the active ingredient in some countries. [url=http://www.ahblsuperozcon.com/]buy generic meridia[/url] Merida affects the brain in certain ways that are tailored to its weight maintenance response. http://www.ahblsuperozcon.com/ - meridia sale It is important to keep Meridia out of reach of children because it can have negative side effects for children. phentermine 37.5 mg

    ReplyDelete