Posts

Showing posts from November, 2008

43rd ENTRY

Image
@}~~KELUARGA KU~~{@
Ni gambar seluruh keluarga aku yang diambil semasa hari raya tahun ni. Raya tahun ni seluruh keluarga aku dapat berkumpul. Kalau tak, mesti ade salah seorang yang missing.Carta Keluarga AkuNenek Ayahanda dan Bonda Abang sulung dan isteri
Anak dua orang Abang kedua dan isteri
Anak tiga orang Kakak dan suami
Anak dua orang Aku yang masih single Adik dan suami

42nd ENTRY

Semalam susah benar nak tidor. Dah pukul 2.30 pagi pon belum lelap lagi. Masalah betul lah. Kalau esok tak kerja, ok gak tidor lewat, pasal boleh bangkit lewat. Bahananya, pagi ni aku bangkit lewat, pukul 7.50 pagi. Dan, dah sah-sah aku sampai opis lambat, pukul 8.40 pagi baru nak clock-in.

Semalam pon tidor lewat gak, dalam pukul 2.30 pagi. Pastu, pagi aku bangkit, kepala pening. Kurang tidor agak nyer. Pening kepala sampai ke tengahari. Aku telan panadol dua bijik pastu time lunch aku tidor, tak lama, dalam setangah jam jer. Hilang pening kepala.

Ntah le, memang susah nak tidor malam sekarang ni. Selagi tak pukul 1.00, jangan harap le mata ni nak mengantuk. Yang peliknya, bila hujung minggu, tau plak dia mengantuk awak. Pukul 12.00 tengah malam dah tersenggut-senggut. Kadang-kadang, tengah tengok tv pon boleh lelap....

41st ENTRY

Image
Kawan-kawan sekelas DIB C (tak igt semester berapa)

Terkenang zaman dahulu. Masa masih bergelar pelajar. Gambar ni aku ciplak dari facebook kawan aku. Satu memori masa lalu yang sukar untuk dilupakan. Masa-masa paling bahagia bagi aku.

40th ENTRY

Tiba-tiba nak dengar lagu arab plak...




39th ENTRY

Benci betul kalau kita jadi penunggu. Tunggu orang besar, orang yang berpelajaran, orang yang bergelar 'Datuk', 'Professor' dan macam-macam lagi. Macam kita ni takde kerja lain. Naik muak betul dah jadi penunggu ni.
Ikutkan jadual asal, Kehadiran para jemputan, 3.30 petang - on time Kehadiran YBhg. Datuk TNC HEPA, 3.45 petang - on time Kehadiran YBhg. Datuk Naib Canselor, 4.00 petang - ZZZZZzzzzzzzz...... pukul 5.00 petang baru sampai!!! hampeh..
Kalau ikut kurang ajar aku, aku dah balik dah. Dah tak tau macam mana nak discribe perasaan aku klu jadi penunggu macam ni. Aku memang berbulu sangat orang yang tak reti nak menghargai masa dan buat aku tertunggu2 macam orang gila.
Bagi aku lah, seseorang yang baru 3 hari bergelar Naib Canselor, sepatutnya memberikan first impression yang terbaik, ini tidak, first impression dah buat aku hilang hormat pada dia. Ikut jadual pukul 4.00 petang sepatutnya majlis bermula, disebabkan dia, pukul 5.00 baru nak mula majlis. He must have a …

38th ENTRY

Lega sikit kepala bila 1/3 daripada MBS (Modified Budget System) dah siap dan dah hantar. Another 1/3 kena hantar bulan 12 nanti dan 1/3 lagi bulan 1. Sepanjang minggu lepas aku buat sorang-sorang benda ni. Each and every ayat aku buat, each and every figure aku kira. Takde saper pon yang tolong, takde saper pon yang bertanya khabar. Benda ni bukan untuk aku sorang, benda ni untuk jabatan, tapi.. aku sorang yang buat. Kalau bukan aku yang nak buat, siapa lagi? Orang lain??Mereka tuh nak buat satu minit mesyuarat pon macam tongkang pecah, bising ke sana dan ke mari. Tak tau aper yang mereka cari. Macam tak puas hati pon ada. Bukan sikit peruntukan yang dipohon, RM1 juta untuk tahun 2010, RM1.124 juta untuk tahun 2011. Aku rasa reason yang aku bagi tak cukup kuat, satu otak yang diperah, memang le takleh dapat yang terbaik dari semua kemungkinan. Satu otak hanya terarah kepada satu tujuan sahaja. Dan itu saja yang dapat aku buat.

Kalau tahun-tahun lepas, rasanya dah siap semua bahagian. …

37th ENTRY

Undangan ke Majlis Rumah Terbuka Sempena Deepavali

Jumaat lepas aku ade terima undangan ke majlis rumah terbuka sempena Deepavali salah seorang kawan sepejabat di Bangsar. Kami konvoi sebanyak tiga buah kereta. Kami pergi masa lunch hour break. Di majlis tersebut kami telah dihidang dengan pelbagai makanan2 ala India memandangkan sempena Deepavali. Kami dijamu dengan tosei, itheli, putu mayam, dal, maruku, kari ayam, kambing dan sebagainya. Semuanya nallerekek...
Majlis Rumah Terbuka di Bulan Zulkaedah

Hari sabtu lepas aku menganjurkan majlis rumah terbuka, kecil-kecilan jer, cuma jemput kawan2 opis, disebabkan mereka nak sangat datang ke rumah aku. Terpaksa buat hari sabtu lepas di bulan Zulkaedah sebab tukang masak aku cume free pada hari tersebut. Nak harapkan aku masak sendiri? sorrilah... hahah
Jumaat sebelum tu aku amik time off, pukul 2.00 aku balik rumah sebab dah janji dengan si tukang masak a.k.a kakak untuk pi beli barang2 untuk dimasak. Aku sampai rumah dalam pukul 2.45 petang…