07 September 2008

20th ENTRY

Jumaat, 5 September 2008 - Pagi tu tiba2 best friend aku bg msg ajak berbuka bersama since wife dia, dia dah hantar ke rumah mak mertua dia. Aku tanya, kenapa dia tak pergi umah mak mertua dia dan berbuka di sana sekali. Dia kata malas, haha... actually tu bukan alasan yang sebenarnyer. Bukannya dia tak suka keluarga mertua dia ok.

So, that day we have decided to berbuka puasa di San Francisco Steak House, since member aku ni kata, kat sana ade Ramadhan Buffet for RM48++. I give them a call for enquiries and reservation. We met at Mid Valley tempat biasa somewhere 6.15 pm. Ntah macam mana, boleh plak aku terserempak ngan kakak aku ngan hubby dia, nak pi beli kipas katanya, hahah. So, semetara menunggukan waktu berbuka, kitorg jalan2 le area Mid Valley tuh.

By 7.00pm, we already in the restaurant. This is our first time there, selama ni hanya lalu lalang depan dia jer. For my surprised, not bad. The foods look nice too, dan ada banyak jenis. One table for local malay foods from nasi putih, nasi hujan panas, mee goreng mamak, ayam, sotong, daging, kambing hingga ke lemang dan rendang. Another table far from us is for western foods from spagetti, fish fillet, meat ball, sausages hingga lah ke roasted beef. There also table for starter, soup, porridge dan mee aper tah. Another table for sate, murtabak, samosa, roti jala dan popia. The best things is, there also sushi and tempura. One table for dessert from kuih2 tradisional melayu, buah2an hingga ke manisan, ais krim dan ABC. Paling best, there is 5 type of drinking water we can choose from, fruit punch, air limau, air tebu, soya bean, air kosong, teh tarik.. wow.. best lah..

We ate everything that we can, and i think we already taste all of the food. Berbaloilah dengan apa yang dibayar, dan suasananya sangat aman dan damai.

We left about 8.45pm.

No comments:

Post a Comment