25 March 2015

732 : Clash Of Clans - Terjebak Juga Aku Akhirnya

Gambar ehsan google.com

Clash of Clans atau singkatannya COC dah lama dah orang main. Dulu masa mula-mula diperkenalkan, teringin jugak nak main tapi bila cuba install di hp, tak boleh. Tak tahu lah kenapa, mungkin hp aku tak bole support application dia kot. Maklumlah, hp sudah ketinggalan zaman. Aku pendam sahaja lah hasrat aku nak main COC tuh sehinggalah seorang sahabat memperkenalkan satu game seakan-akan COC. Aku tak ingat plak aper nama game tu, tapi ade perkataan clans jugak lah. Memang sebijik macam COC. Pada mulanya seronok jugak lah maen sampai ke suatu masa ia menjadi bosan setelah nak upgrade satu-satu building pon amik dalam 2-3 hari. Jenuh nak menunggu. Akhirnya, aku tinggalkan jer game tu dan kemudian uninstall dari hp aku.

Kemudian seorang sahabat laen mengajak plak aku maen COC ni. Katanya bole maen dekat pc, cuma perlu download application Bluestacks secara percuma dan semua game yang hanya bole maen dalam hp boleh di main menggunakan pc. Aku pon install je lah since beliau beriya-iya mengajak aku join clannya yang ado itu. Memandangkan aku pernah bermain game yang seakan-akan COC ni dulu, maka takde masalah untuk aku memahami basic permainan ni. Maka dengan itu, terjebaklah aku di arena COC ni walaupon tak berapa aktif.

Wat masa sekarang ni level aku takde tinggi mane pon, rasanya tahap-tahap beginners jer. Walau bagaimanapun, village aku banyak kali di serang dan banyak kali jugaklah dapat menangkis serangan-serangan yang dilakukan oleh pihak-pihak yang tidak bertanggungjawab itu.

Tak tau sampai bile nak teruskan bermain game ni. Sebab utama, nak upgrade satu-satu building sudah pon mengambil masa 1-2 hari. Kutipan gold yang ciput setiap hari menyebabkan banyak projek-projek pembangunan di village aku tertangguh...


#SalamSayang

7 comments:

  1. Yeah.. terjebak juga.. cayalah.. ramai gak giler game ni sampai perabih duit beli gems, beli base ... kalau free jenguk la Manjer kat clan JOHOR MALAYSIA .. memula anak yg men kt hp ni lelama dia x berapa tau tanya kita.. kita pun terjebak.. hee...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha... terjebak tu terjebak gak tp takde la smpi terjebak beli gems bagai... join la clan saya.. SEROQUEL

      Delete
  2. ops.. dah bape kali dah beli gems.. hahahaha... Meh2 SEROQUEL.... apiz promote jgn x promote. aku nk start clans war ni.... hahahaha

    ReplyDelete
  3. ops.. dah bape kali dah beli gems.. hahahaha... Meh2 SEROQUEL.... apiz promote jgn x promote. aku nk start clans war ni.... hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah promote kat manjer ni, tp dia wat derk jer... kene promote kat anak dia kot pasal anak dia yg maen

      Delete
    2. xpe dia dah ada clan sendiri dah. xpe... cari lagi. cari yang hadooooo

      Delete
    3. kalau senang2 join la yer cik manjer....

      Delete