26 May 2013

614 : Langkah Pertama - Berangan

Bila cuti lama macam ni (tiga hari jer bukan lama mana pon) dan takde bende nak dibuat, kadang-kadang fikiran mula berangan yang bukan-bukan. Kali ni aku berangan-angan nak masak plak. Actually aku memang tak reti masak, cube memasak pon tak pernah. Setakat masak megi utk hidup sendiri tu boleh lah. Nak masakkan untuk orang laen tu idak pernah la kome mencobe nye. 

Wat masa sekarang ni aku nak cube masak lebih kepada desserts, yang simple-simple jer, takde la aku nak wat creme brule ker ape, macam puding roti ke, cheese cake ke atau cream caramel. Hehehe... 

Makanya, langkah awal untuk aku merealisasikan cita-cita aku tu adalah dengan 'berangan-angan'.

 Gambar hiasan - Puding roti. 
 Gambar hiasa - Cream Caramel 
Gambar hiasan - Cheese Cake 


~Salam Sayang~

4 comments:

  1. Replies
    1. nnt kalau angan-angan menjadi kenyataan sy akan war-warkan kepada semua

      Delete
  2. Mula memang angan2. lepas tu tgk resepi dan buat. Jgn tenung resepi lama2 nanti tak jadi nak buat!insya Allah jadi!

    ReplyDelete
    Replies
    1. langkah seterusnya, kene beli oven... klu tak, tak jadi gak... huhu...

      Delete