11 December 2012

558 : Durian Crepe, Sedap Ke?


Semacam satu fenomena alam semula jadi plak bila tiba2 Durian Kerepek ni menjadi popular. Kat dalam FB, menderu2 orang pos gambar kerepek ni tak kurang juga yang menjalankan bisnes menjual kerepek ini. Sedap, lazat, yummy, delicious itu sebahagian komen yang dapat dilihat. 

Memula dulu memang tak pandang pon kerepek ni. Lama kelamaan, teringan pulak nak rasa since kebanyakkannya mengatakan bende ni sedap. First dulu cube cari di MAHA2012, since ade seorang kawan yang dapat membelinya di sana. First time ke MAHA2012, kedai yang diketahui menjual kerepek ni dah ditutup dan kali kedua ke MAHA2012, terlupa plak nak singgah membeli pasal excited sgt nak tengok anak kambing. Hahaha...

Ahad lepas ajak la seorang sahabat yang teringin nak rasa kerepek ni ke Ikano Damansara since kat sana diketahui ade satu kedai yang menjual kerepek ni. Sampai2 je di kedai yang dikatakan, kosong sudah freezer nyonya tu. Ermm... dah habis nampak nye. Takde luck hari tu. Hari Isnin plak ada seorang kawan yang memberitahu di Mid Valley juga ada kedai yang menjualnya. Terus sahaja aku mengajak sahabat yang teringin tu ke Mid Valley lepas waktu kerja. Sesampai sahaja tempat yang dituju, WAH!!! freezernya penuh dengan Durian Kerepek ni, baru refill stock kot. Alhamdulillah. Kami beli sebungkus sahaja sebab just nak rasa. Takut kalau tak sedap, rugi jer beli banyak. Harga RM10 untuk 6 ketul. 

Bila rasa.. perghhhh... heven. Rasa durian sesangat. Sedapnya. Walaupon rupenye tak cantik, tapi rasanya sangat sedap. Nyam3.

Ingat nak beli lagi, tapi bile sampai kat kedai tu semula, dah habis semuanya. Wah.. memang permintaan hangat...


~Salam Sayang~

12 comments:

  1. Salam piz.. Manjer ada wat sendiri tapi tatau la sama tak rasa sebenar camner.. nanti nak try beli tgk camner rasa org lain nyer.. Hee... Tapi org kata rasa dia cam ais krim durian.. yg Manjer wat pun rasa sejuk dan rasa durian.. Tapi musim durian dah takde nanti Ilang la durian crepe ni.. Nampak ada org wat coklat crepe lak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumsalam manjer

      rasanya rasa dia lebih kurang je kot, bergantung pada rasa durian tu. klu durian tu jenis tak sedap, mungkin crepe tu pon rasa tak sedap la kot. cube manjer wat durian crepe guna durian musang king.... ehehehe

      pas musim durian ni mungkin ade crepe yg laen kot... epel ke, limau ker, tembikai ke...

      Delete
    2. Oh ok.. mgkin yg Manjer wat tu btul la kot.. tapi mgkin Manjer bukan penggemar ais krim, kalau ais mmg Manjer suka.. Hee.. Dan maybe Manjer suka Makan durian mentah camtu jerk kot bukan di buat crepe ke ais krim ke. Kalau bubur kacang ngan serawa Manjer suka maybe sebab manis.. Hee..

      Delete
    3. hehehe... sy pon penggemar ais, ais krim pon makan gak. ape2 pon serawa durian ngan bubur kacang durian lah yg terbaekk

      Delete
  2. Assalamualaikum Afeezz

    memang sedap Afeezz...tapi saya tak tahan gigi...sejuk...

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumsalam atuk

      sakit gigi ke? mesti gigi sensitif.. kene guna colgate total... hehehe

      Delete
  3. Salam dekk afezz

    Aii dengar citer pun dah sedap....nanti2 kena cariklah..jugaklah ni..hehhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumsalam kak shami

      rasanya sedap. susah nak cari plak tu.... hehehe

      Delete
  4. Ala atuk tu muda2 lagi dah sakit gigi!
    Crepe tu memang sedap, harganya je tak sedap.

    ReplyDelete
    Replies
    1. gigi atuk tu manjer, pasal tu la mcm tuh kan...

      betul betul betul... 6 bijik rm10... mahal tuh. tp sedap nyer pasal mahal pon takpelah...

      Delete