03 August 2012

515 : Selamat Berpuasa - Bila Ada Yang Tak Puasa

Huh... Harap2 takde la orang opis yang baca entry ni. Kalau tak, kantoi aku, hahaha.. Ermm... ramai betul yang tak puasa semalam kat opis. Bukannya mereka tak nak puasa, tapi tak bole puasa. Biasa la kan, wanita2 ni, ade masanya mereka tak bole nak puasa. Memang best kalau tak puasa di bulan puasa ni, tapi yang tak bestnye kene mengganti. Hehehe...

Dah la tak puasa, diaorang secara berjemaah plak makan kat dalam Secondary Office. Memang la makan secara sorok2, tapi kalau dah berduyun2 masuk dalam bilik tu, aku pon nak pergi menjengah. Jengah punya jengah.. tu dia... macam party. Kantoi sudah mereka.

Itu satu hal, yang lagi best, semerbak bau sandwich sardin yang diaorang buat seantero opis. Sungguh mengancam jiwa dan raga orang yang berpuasa macam aku ni. Sabar jer lah, banyak pahala aku semalam kerana mengawal nafsu. Alhamdulillah. Sib baek iman aku teguh dan puasa aku masih terpelihara. Hehehe...


~Salam Sayang~

6 comments:

  1. Tu la leceh nanti nak ganti balik posa.. Kalau Manjer time tak posa camtu la Manjer amik kesempatan nak wat keje² berat skit kat umah cam jemur kapet ke.. kemas store ke.. Wat kuih raya ke, bleh merasa.. Hee.. untuk persiapan awal nak raya nanti, bukan pe, dah penat leh makan ngan minum.. Uhuu.. Kalau mmg berposa nak ngaji lagi, terawikh <--- cewah cam wat jerk .. Hee..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha... bagus2. mempergunakan time tu utk wat keje2 yg berfaedah. part buat kuih tu yg best kan, bole rasa2

      Delete
  2. Salam dekk

    heheh, ader2 jer ko nih...terima kasih buat kawan2 tersenyum hari ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumsalam kak shami : hehehe... betul kak, sedap nyer bau sandwich tu...

      Delete
  3. salam

    hihihi,,,menarik jugakk entry ni,,,cam tu lah dok opis ramai pompuan,,tapi boleh pulak beramai2 tuu tak pose,,kt sekolah cm depa makan kt surau,,,tapii kt sini cm tergoda tengok gambar sharukh khan tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumsalam CM : hehehe... itu lah, diaorg ni macam pakat2 plak tak puasa beramai2 kan...

      Delete