02 July 2012

504 : Makan-Makan Day

Hari sabtu lepas aku dan Geng2 Buaya telah berkumpul di rumah seorang sahabat di BTHO. Perancangan untuk minggu lepas adalah untuk mengadakan Game Day sesama kami. Kami telah membawa bersama game Monopoly dan Uno untuk Game Day yang julung2 kalinya diadakan. Dan Game Day yang dirancang turn to be Makan-Makan Day bile makan lebih banyak dari maen game. Hehehe...


Hidangan makan tengahari


Kerabu Mangga dan Lala Masak Lemak


Ikan Cencaru Sumbat Bakar


Menu makan malam - Mee Sup


Dessert - Puding berkuah

Actually banyak lagi gambar makanan yang tak sempat diambil kerana dok sibok makan seperti kek coklat chip. Untuk sarapan keesokan paginya kami telah menyediakan Nasi Goreng Cili Padi dan untuk makan tengahari kami telah dihidangkan dengan nasi putih, ikan dan udang bakar, rendang daging, sayur goreng, tempe dan tauhu goreng. Untuk minum petang kami telah menjamu selera dengan spegetti bolognese.

Nyam3.. kenyang makan, Alhamdulillah.


~Salam Sayang~

8 comments:

  1. Rajinnyeeee..... Tu untungnya ramai kawan-kawan kan.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe... alhamdulillah, ramai kawan, ceria hidup. terima kasih kepada kawan2 yg memasak tuh...

      Delete
  2. Salam anakanda.

    Afeez masak apa?
    Lauk tu mcm dah pro. Tahniah!

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumsalam mama ju : saya setakat tengok2 kan jer. nak masak mmg tak pandai. lauk sedap tol... kenyang perut

      Delete
  3. cantik lak blog ko buat macam ni. hurm.. ok makan lagi...nextt

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe... sekali sekala nak perubahan. dah boring ngan layout yg lama tu. tp yg ni takleh wat design2.. camni je lah...

      jom makan....

      Delete
  4. Pandainyer kawan-kawan apiz masak.. terasa kerdil diri ini melihatnyer.. hee.. Manjer pernah masak lala .. Cam sedap jerk ek..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe... manjer pon pandai masak kan.. dlm blog asik tunjuk pic masakan jer. member yg masak lala tu mmg dia nyer specialty. tp hari tu nyer dia kate tersilap terus tak jadi seperti yg dikehendaki

      Delete