28 June 2012

503 : Makan Free

Murah rezeki aku minggu ni. Hari selasa, rabu ngan khamis ade orang belanja lunch. Alhamdulillah. Terima kasih kepada yang belanja. Semoga makin murah rezeki kalian.

Selasa lepas ade opis aku ade wat gotong-royong sket membersihkan bende2 yang sudah tidak diperlukan dan boleh dilupuskan. Walau bagaimanapun aku tidak lah terlibat dalam gotong-royong itu memandangkan aku ade tugas laen yang perlu diselesaikan. Oleh kerana ada gotong-royong itu, maka Sister Noraini bermurah hati untuk belanja kami McDonald's McValue Lunch McChicken. Terima kasih kepada Sister Noraini.



Hari rabu pula, ntah kenapa Mas telah sudi untuk belanja selected people Pizza Hut. Maka kami pon order lah pizza dan dihantar tepat pada masanya. Terima kasih kepada Mas kerana sudi belanja kami pizza tengahari itu.



Tengahari tadi ade jamuan makan tengahari yang ditaja oleh Sapura sempena beliau telah dikurniakan cahayamata ketiga seorang baby girl yang diidamkan. Kami telah dijamu nasi putih, masak lemak ikan masin dengan nenas, ikan kembung masak cili, sambal udang, ulam dan sambal belacan. Terima kasih kepada Sapura semoga murah rezeki dah dikurniakan lagi cahaya mata. InsyaAllah.



Erggghhh.... Alhamdulillah kenyang. Syukur nikmat yang masih diberikan.


~Salam Sayang~

12 comments:

  1. salam.. burger MC D best, Pizza bleh la.. Yg lauk masak lemak ikan masin ngan nenas ni.. pergh.. makan ngan nasi panas2.. nyum nyum..

    Pesanan untuk En apiz.. : kalau dah kawen, dah dapat anak nanti rezeki lagi melimpah ruah nye.... Bila lagi?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumsalam manjer : ape2 pon klu makan dengan nasi panas mesti sedap hatta telor goreng ngan kicap... Kan...

      Delete
  2. Salam abg affez. Sehat ke? Long time no see u. Windu ar. Hehehehe. Burger mcd 2 nampak sedap.. Best! Belanja 1 hehehe take care

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumsalam anonymous : nak ke.. Jom..jom.. Heheheh

      Delete
  3. Mcd klia.. .18 jul nti. Hehehe boleh? :-P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mcd klia ke. Pergh.. Jauhnya nak belanja mcd. Bole dpt coklat patchi sekilo tak agak nye

      Delete
  4. wahhh dah canggih benar dah blog ko feez,,,takut CM,,,apapunn kelasss ko jahh,,,cm tetap peminat ini blog,,cuma kekadang termissss,,,

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehhe... Ape canggihnye. Cm pon bole buat. Senang je, semudah ABC...

      Delete
  5. Salam piz.. antara 3 tu mana fav .??

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumsalam manjer : mesti la nasi putih dan lauk pauk... heheheh

      Delete
  6. agakk mengenyangkann...

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukan agak... memang mengenyangkan... nyam3

      Delete