03 June 2012

496 : Mari Menonton - Snow White & The Huntsman

Semalam berpeluang untuk menonton sebuah lagi filem terbaru di pawagam. Bersama-sama dua orang sahabat, kami menuju ke Wangsa Walk untuk menonton filem Snow White & The Huntsman.

Seperti yang kite semua tahu mengenai kisah2 dongeng Snow White, filem ini juga diadaptasi dari kisah2 dongeng tersebut. Filem ini mengisahkan bagaimana seorang Permaisuri Yang Jahat bernama Ravenna telah menguasai sebuah kerajaan sehinggakan rakyat di dalam kerajaan tersebut menderita. Kerana ketaksuban untuk menjadi cantik dan keinginannya untuk membalas dendam, Ravenna menggunakan sihir dan membunuh semua perempuan yang cantik di dalam kerajaannya.

Niat Ravenna untuk membunuh seorang puteri raja yang dipenjara olehnya gagal apabila puteri raja yang bernama Snow White itu berjaya melarikan diri ke dalam hutan. Ravenna telah mengupah seorang pembunuh untuk menangkap dan membunuh Snow White tetapi sebaliknya pembunuh itu telah membantu Snow White untuk melarikan diri. Apakah yang akan terjadi seterusnya. Saksikan di pawagam2 berhampiran anda.

Bagi aku, jalan cerita yang menarik tetapi ade part yang hampir membuatkan aku tertidor. Jika adegan aksi dilebihkan diakhir filem ini dapat membuatkan filem ini lebih menarik. 3/5 bintang dari aku....


~Salam Sayang~

12 comments:

  1. SALAM ANAKANDA,

    Tgk promo dia menarik, anak2 pun berminat nak tgk.

    ReplyDelete
  2. waalaikumsalam mama : jomm.... heheheh

    ReplyDelete
  3. hai manjer : dark shaddow tu cerita aper plak?

    ReplyDelete
  4. piz.. dark shadow ada johnny depp.. Tim burton nyer cite.. uhuu.. skrg tgk wyg tiket brape ek? last tgk transformer kot.. haha.. nasib ibu beranak 2..

    ReplyDelete
  5. owh... cerita yg tu ker. itu tak tgk lagi. skrg klu KL rasanya dalam RM12-13 gitu....

    ReplyDelete
  6. Assalamualaikum Afeezz

    saya nak jadi pembantu Snow White...he he

    ReplyDelete
  7. Waalaikumsalam atuk : wah3... Bole. Sila isi borang permohonan dulu ya... Heheheh

    ReplyDelete
  8. kalau dah tgk nanti cite ek piz.. minat janggut johnny depp time dia ada janggut.. hahahaa...

    ReplyDelete
  9. ermmm... cerita tu tak termasuk dalam senarai filem yang ingin ditonton lah....

    ReplyDelete
  10. Hoho.. ye la.. manjer pun tatau best ke tak cite tu. sebab terdengar dengar nama johnny depp tu yg tau tajuk cite tu.. uhu..

    ReplyDelete
  11. hahaha... johnny depp mmg suker berlakon character yg pelik2..ape2 pon suke captain jack sparrow

    ReplyDelete