23 December 2011

445 : Dapat Sudah Ape Yang Diinginkan

Entry saya yang ke 443 adalah berkaitan.

Semalam telah keluar bersama kawan2 untuk menonton wayang filem terbaru di pawagam, filem Satu Malam Kubur Berasap. Malangnya, filem itu tidaklah berasap seperti yang diharapkan, makanya aku malas untuk membuat akan preview filem tersebut.

Tak sangka semalam, ade juga kawan yang sudi buatkan aku cucur ikan bilis yang sangat2 aku inginkan. Walaupon dah sejuk terkena aircon panggung (ko bawak masuk panggung ker?), ia tetap mempunyai ciri2 kelazatan cucur ikan bilis yang homemade. Dicicah pula dengan sos cili buatan sendiri yang sedikit pelik rasanya tp bile dah lama2 menjadi sedap plak. Maaf lah kerana tak habiskan sebab main course dinner kite semalam sampai masa kite sedang menikmati cekodok awak tuh. Laen kali bole mintak awak buatkan lagi ek... hehehe....

Terima kasih kerana awak sudi buatkan kite cucur tuh...


Cucur ikan bilis


Sos cili pencicah cucur ikan bilis


~Salam Sayang~

11 comments:

  1. Salam

    Ader2 ko tu...kalu orang buat mesti sedap kan..heheheh

    ReplyDelete
  2. waalaikumsalam kak shami : hehe.. mesti lah.. sudah semestinya.. nyam3

    ReplyDelete
  3. assalamualaikum afeezz...

    nampak gaya petang nie aku kena pekena minum petang cucur la jawabnya hihihihhhh

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum Afeezz

    ni misti awek yg buat...he he

    Wassalam

    ReplyDelete
  5. waalaikumsalam sahrom : hahaha... kalau pekene ngan kopi mesti terangkat, dah le hujan petang2 ni.. mmg terbaek...

    waalaikumsalam atuk : ermmm... atuk jgn la bising2... malu ai...

    ReplyDelete
  6. i beli tepung cucur bilis adabi je. cpt n mudah!ro

    ReplyDelete
  7. salam

    untung ko dik ada org buatkan....

    ReplyDelete
  8. assalamualaikum daddy : rasa dia sama tak macam cucur ikan bilis buatan sendiri?

    waalaikumsalam CM : untung sgt... nasib baek masih ada yang sayang...

    ReplyDelete
  9. az pagi tadi sarapan cucurkodok juga. tp x de bilis. sda bawang besar jer. mz yg buatkan sedap giler

    ReplyDelete
  10. Assalammualaikum

    Untung badan, teringin je ada org tolong buat. Lepas ni teringin apa ya? jgn marah..

    ReplyDelete
  11. assalamualaikum AZ : wah.. walaupon ade bawang pon sodap gak tuh. makan masa tgh panas2, pergh.. terangkat...

    waalaikumsalam mama ju : pas ni teringan nak rasa masakan mama plak... bole? hehehe

    ReplyDelete