02 November 2011

425 : Jalan-Jalan Cari Perabot Baru

Dah lama mak tanya, 'Bile ko nak tukar sofa ni?'. Hehehe... Mak suruh aku beli sofa baru nak tukarkan sofa lama yang aku lanyak selalu sambil menonton tv. Dah naek lunyai sofa tu, siap koyak2 lagi, dah tak rupe sofa lagi dah.

Makanya, ahad lepas aku pon keluarlah jalan-jalan cari perabot baru. Tambahan pulak, pada hari sabtunya, aku nampak macam ade sale jer kat kedai2 perabot berhampiran Tesco Extra Selayang dekat Bulatan Batu Caves tu. Jadi aku pon pergi la survey2 aper yang patut.

Keluar masuk, naek turun beberapa kedai perabot di situ, memang banyak pilihan sofa dari yang secantik2nya hinggalah ke seburuk2nya. Tapi semuanya agak mahal melampaui bajet aku walau pon katenye ade sale hari raya. Yang murah plak, tak berapa berkenan di hati aku. Aku nak cari yang simple design sesuai dengan rumah aku yang menerapkan konsep zen dan modern kontemporari (perghhh... iyo lah tu). Akhirnya aku berjumpa dengan design yang aku suka yang masih dalam lingkungan bajet aku. Malangnya, tak dapat pakai masa raya, pasal delivery nya selepas raya. Ermm... beraya dengan sofa lama jugak lah nampaknya.


~Salam Sayang~

10 comments:

  1. assalamualaikum afeezz...

    kalau dpt b4 raya mesti lg meriah kan huhuhhuhu..takpela, raya haji bukan utk bersofa-sofa hihihhhh

    ReplyDelete
  2. comel weh sofa berwarna warni...nak tumpang tdo atas tu la..buleh ke? heheheh

    ReplyDelete
  3. waalaikumsalam sahrom : tu lah pasal, mesti lagi meriah raya ini tahun. tp takpe lah, beli bukan untuk raya pon... heheheh

    assalamualaikum daddy : gambar tersebut sekadar hiasan sahaja, hehehe...

    ReplyDelete
  4. aku suka sofa yg kaler2 tu, cam vintage inspire

    :D

    ReplyDelete
  5. assalamualaik asrul : aku pon suke gak, tp kalau nak letak kat umah aku tak sesuwai rasanya...

    ReplyDelete
  6. Assalamualaikum Afeezz

    mak haiiiii
    banyak kalerrrr

    Wassalam

    ReplyDelete
  7. Salam dekk afezz

    kreatif betul sofa warna warni tu...cam dijahit cantuman perca kain ...hehehhe

    ReplyDelete
  8. waalaikumsalam atuk : cantik kan... kat maner nak dapat sofa camtu??

    waalaikumsalam kak shami : mmg kreatif... kalau dpt tu, sure glemer umah saya... hehehe

    ReplyDelete
  9. Aslkm anakanda,

    SAEBENARNYA MAK tu berkias, maksud ayat disebalik tu ialah....bilalah ko ni.....
    Raya ni pegi mana?

    ReplyDelete
  10. waalaikumsalam mama ju : hehehe.. mak saya takde nyer nak berkias2, dia cakap direct jer... raya nnt beraya kat umah mertua... :P

    ReplyDelete