28 September 2011

416 : Makan-Makan Di Buka Rumah

Minggu lepas baru lah aku berpeluang memenuhi undangan ke rumah-rumah terbuka kawan-kawan. Kenyang makan dari tengahari sampai ke malam. Terima kasih kepada tuan rumah yang sudi mengundang. Semoga rezeki kalian bertambah baik untuk hari-hari mendatang.


24 September 2011

1.30 petang : Berhari raya di rumah Mas Zaidatul (Kampung Malaysia Raya)


Kemeriahan berkunjung ke rumah Mas
- Menu utama, mee bandung...


3.30 petang : Berhari raya di rumah Hanis (Shah Alam)


Para pengunjung rumah terbuka Hanis
- Menu utama, mee bandung gak


9.00 malam : Berhari raya di rumah Mama Shidah (Kampung Nakhoda Kiri)


Para jemputan ke rumah terbuka Mama Shidah
- Menu utama, rendang itek.. nyam3



(1) second round, makan kuih2 jer
(2) dapat duit raya (dah tua la wei....)


25 September 2011 - Berhari raya di rumah Cikgu Mas di Dengkil


Kemeriahan rumah terbuka Cikgu Mas dengan menu utamanya
Sardin roll


26 September 2011 - Majlis Jamuan Hari Raya Pejabat


Kawan2 seopis tak sabar nak melantak


(1) Kenyang perut sika hati
(2) Usaha sepenuh tenaga membuka lemang...



~Salam Sayang~

8 comments:

  1. 1) Gambar2 dari Mr Canon itu dah mintak izin blom? gegegege

    2) Psstt tanya sket, mee bandung rumah pertama ke rumah kedua yg mebeles wakakaka..

    ReplyDelete
  2. SALAM,
    HARI SABTU NI PUN MASIH ADA RUMAH TERBUKA ! APAPUN, KITA CUBA MEMENUHI JEMPUTAN

    ReplyDelete
  3. assalamualaikum...

    hari ini last kan syawal kan, bro..

    klu sabtu nie masih dipanggil open haus lagi ke heheheheee

    ReplyDelete
  4. assalamualaikum miss sinomosa : mr. canon dah izinkan dah semalam. dia kate ok jer, kalau nak amik semua pon bole.

    mee bandung umah pertama.. banyak ayam dan daging di dalam kuahnya, pastu ade bumbu2 laen macam bawang goreng dan daun2 aper ntah...

    mee bandung umah kedua... ade telor, tu yg best... heheheh

    ReplyDelete
  5. waalaikumsalam tuan luahfikiran : same lah, sy pon masih ade jemputan sabtu ni. ape2 pon pergi je lah, rezeki jangan ditolak

    waalaikumsalam sahrom : yap.. betul tuh, esok dah 1 zulkaedah. sabtu masih ade lagi jemputan. pergi je lah since opismate yang buat..

    ReplyDelete
  6. Salam dekk afeez

    Tumpang gembira nengok kawan2 aka adik2 semua gembira berhari raya....hehhehe

    ReplyDelete
  7. salam..

    weeii corection,,prime menu in my house is tomato rice ok,,ada ker sardin roll..ape kelazzz kikikikiki

    ReplyDelete
  8. waalaikumsalam kak shami : hari raya kene lah bergembira.. dapat jemputan ke open house mestilah kene gembira gak...

    ReplyDelete