26 September 2011

415 : Catatan Perjalanan - Pulau Langkawi (Gambar-Gambar)

Beberapa gambar dari sejumlah 400 keping gambar untuk tuntunan umum.


Permandangan pagi di Pantai Cenang


(1) Seekor burung enggang yang ditemui di Pantai Cenang
(2) Permandangan jeti untuk Island Hoping



Permandangan jeti di waktu pagi yang tenang dan damai


Pulau Dayang Bunting


(1) Permandangan Pulau Dayang Bunting
(2) Tasik Dayang Bunting



(1) Permandangan Tasik Dayang Bunting berlatarbelakangkan hutan yang menghijau
(2) Permandangan Tasik Dayang Bunting berlatarbelakangkan.... ehem3...



Ni lah dia dayang yang bunting tuh...


Permandangan aktiviti memberi makan kepada burung helang
di Pulau Singa Besar



Selipar saper ni???


(1) Permandangan indah pantai di Pulau Beras Basah
(2) Permandangan indah di pantai Pulau Beras Basah



Saper mamat yang tercegat tengah panas tuh??


Seekor serangga yang dijumpai di Stesen Langkawi Cable Car


Permandangan indah Langkawi Cable Car


~Salam Sayang~

7 comments:

  1. Assalam En Apis,

    Huhuhu inilah destinasi percutian keluarga tahun dpn..walaupun dah hampir beberapa kali ke sini..tp layan kan jugak lah bila nak family decided nak ke sini lagi..aiyark! hehe

    ReplyDelete
  2. Salam dekk afezz


    cantik pemandangan nyer....
    walaupun rakyat negeri kedah,.baru sekali jejak kesana itu pun tak habis melawat semua tempat menarik tu..hehehhe

    ReplyDelete
  3. waalaikumsalam cik miss sinomosa : pi bersama famili laen sikit meriahnya. banyak gak aktiviti yg bole dilakukan selain bershopping jer....

    waalaikumsalam kak shami : hehehe... biasa la tu kak. saya ni orang selayang, cube tanya berapa kali sy pernah sampai kedai kak shami.... jawapannya TAK PERNAH... heheheh

    ReplyDelete
  4. Aslkm

    Cantik dan berseni cara ambek gambar tu..

    ReplyDelete
  5. waalaikumsalam mama ju : terima kasih. bukan saya sorang jer yg amik gambar2 ni....

    ReplyDelete
  6. assalamualaikum bro..

    trime ksih approved aku kat fesbuk hang..pelik ahh nama hang..sinomosa yang kenalkan fesbuk hang kat aku..

    la nie kiter bertemu kat fesbuk erk heheheheee

    ReplyDelete
  7. waalaikumsalam sahrom : pelik ke nama aku? bukan ke nama aku diterbalikkan jer... anyway aper2 nnt bole messege jer kat fesbuk

    ReplyDelete