23 September 2011

414 : Catatan Perjalanan - Pulau Langkawi (Hari Ketiga)

sambungan ....

18 September 2011

Hari ketiga dan hari terakhir kami di Pulau Langkawi. Pagi ini kami menuju semula ke Langkawi Cable Car dengan harapan dapat naik ke atas. Seawal 9.15 pagi kami dah sampai dan telah ada pengunjung lain yang lebih awal dari kami. Cuaca pagi itu agak baek, mendung dan matahari tidak terik. Akhirnya kami dapat naek juga ke atas. Bayaran yang dikenakan adalah sebanyak RM30 tetapi kita bole dapat diskaun 50% jika menunjukkan MyKad. Perjalanan naek memakan masa lebih kurang 15 minit dan kepada sesiapa yang gayat, 15 minit itu rasanya macam sehari. Ini adalah kali kedua aku naek cable car ni dan aku masih lagi gayat dengan ketinggiannya. Keadaan di atas berkabus, jadi tidak nampak permandangan Pulau Langkawi dari atas sana. Sebelum meninggalkan Langkawi Cable Car, kami jalan2 dulu di kawasan membeli-belah di bawah. Membeli sedikit cenderahati untuk dibawa pulang.


Permandangan Langkawi Cable Car dari bawah


(1) Permandangan Langkawi dari dalam gondola
(2) Kabus tebal di puncak



Muka2 yang ketakutan...

Kami pulang semula ke hotel kediaman dan terus check-out. Sebelum menuju ke lapangan terbang, kami shopping sekali lagi di Pekan Kuah dan makan tengahari. Banyak jugak wang dihabiskan untuk membeli coklat. Kayalah tuan Haji Ismail tuh. Hehehe...

Pesawat meninggalkan Langkawi pada pukul 5.30 petang...


~Salam Sayang~

6 comments:

  1. Aslkm anakanda

    Wah cantiklah posing kat cable car tu, macam berlakun pulak...
    hehe mama pun rasa tak ingin lagi naik cable tu, tapi bila dah lama hehe teringinlah pulak..
    Pegi tak rumah CM? pegilah.....

    ReplyDelete
  2. waalaikumsalam mama ju : lor... apasal tak ingin nye mama, takut ker?? hehehe...

    umah CM insyaAllah pegi.. jumpe mama kat sane nnt

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah..sy dah 2x naik kereta kabel tu. rasa takut tetap ada...rindu gak nak ke langkawi lagi...last time gi sana dec 2005..

    ReplyDelete
  4. assalamualaikum daddy juks : saya dah beberapa kali pi Langkawi, tp kali ni best pasal pegi ke tempat2 yang sayang tak pernah sampai lagi..

    ReplyDelete
  5. ooppss, sejak bila bersayang-sayang dgn Daddy Zuki hahaha..

    ReplyDelete
  6. sayang??? adoi... camner bole sayang plak tuh. takpelah, sy ikot kate kak melah,

    sayang bukannya dibibir
    tapi lahir dari hati
    semua orang perlu sayang
    dalam hidup ini
    sayang pada ibu bapa
    sayang pada keluarga
    sayang pada teman2
    dan juga kekasih
    tanpa kasih sayang
    kita kesunyian...

    ReplyDelete