07 June 2011

377 : Sepi Itu Indah



Bisik ku kepada mu bulan
Kembalikan teman ku



Kekasih ku, syurga ku
Tanpa dia



Malam menemani ku
Sepi memeluk ku



Bulan jangan biar siang
Biar alam ini kelam



Biar ia sepi
Seperti ku




p/s : Entry ni sebenarnya nak letak gambar dari koleksi aku jer. Nak kasi lebih menarik, tu yg letak sajak. Takde kene mengena ngan diriku ini, walaupon kadang2 aku juga terasa sepi.


~Salam Sayang~

9 comments:

  1. Aslkm anakanda,

    Terpikat dgn gambar 1 dan 2. Sepi?
    Wah kena mesyuarat ni..

    mamaju.

    ReplyDelete
  2. salam cayangggku afezzz...

    terbayang baizura kahar membacakan sajak tu dah afeez jd hero,,,hmmm lg bagus dr si sean tu kot,,,i likee pilemm sepi...

    ReplyDelete
  3. waalaikumsalam mama ju : gambar 1 tu kat stesen putra dang wangi dan gambar 2 tu kat masjid jamek kuala lumpur.

    mama nak wat meeting tu, notis mesyuarat dah keluar ke belum? hehehe

    waalaikumsalam CM : wow... cm tau jer sajak ni dari filem sepi. actually sy tak pernah pon tgk cite tu, tak pernah pon dgr sajak tu... cume dapat dari google jer...

    ReplyDelete
  4. Salam dekk afezz

    Sepi itu indah
    Tak salah kalu ko sepi pun hehehhe
    Sepi datang dari jiwa
    jiwa sepi melahirkan ilham bersajak
    hihii....

    psst cantik gambo sepi ko ambik ni dekk....

    ReplyDelete
  5. waalaikumsalam kak shami : "Sepi Itu Indah" macam pernah ku dengar jer kata2 ini, tp di mana ya??

    cantik ke gambar2 saya tu? heheh thanks, itu belum dimekup dengan photoshop lagi, klu tak, lagi cantik (pssttt.... tak reti gune photoshop sebenarnya)

    ReplyDelete
  6. memang tul sepi tu indah..tapi kalu terlebih sepi x best plak..carilah teman buat pendamping..jgn cari pendamping malam dah ler..heheheh

    ReplyDelete
  7. hai daddy juk : kalau cari pendamping malam dikalangan manusia ok lah, bole gak ajak berbual2. jangan cari dikalangan tuttt...... sudah ler

    ReplyDelete
  8. assalamualaikum sahabat..

    saya sambung ya puisi ini..

    bosan..aku dengan penat,
    dan enyah saja kau dapat,
    seperti berjelaga jika ku sendiri..
    macam puisi rangga tak hahahaaa

    ReplyDelete
  9. waalaikumsalam sahrom : wah3... terer ko berpuisi yer...

    ReplyDelete