28 April 2011

361 : Peperiksaan

Sekarang ni dah masuk musim peperiksaan di universiti2 seluruh Malaysia kan. Kalau kat UM ni, student macam dah takde, sunyi jer. Mungkin mereka semua dok dalam bilik masing2 mentelaah dan mengulangkaji pelajaran. Masing2 menyiapkan diri untuk menempuh peperiksaan. Takut kantoi, kene repeat plak nnt. Dapat gak kite tengok, bukan setakat di bilik masing2, di perhentian bas semasa menunggu bas pon ade yang sedang mentelaah. Semasa dalam perjalanan ke dewan peperiksaan pon masih ade yang mengulangkaji pelajaran. Ade sekali tu aku nampak, seorang amoi sedang berjoging pon memegang nota sambil mulut terkumat-kamit, sedang menghafal lah tuh. Hehehe....

Aku pon dulu student gak, seingat aku lah, takde nyer aku nak mengulangkaji pelajaran sampai macam tu sekali. Sekadar di bilik jer aku boleh konsentret, kalau tak pon di library atau di bilik2 kelas. Itu pon kadang2 ade jugak kawan2 yang datang mengganggu, terus hilang konsentrasi lantas terus berbual2 kosong. Ape2 pon, orang kate study smart is better then study hard, thats why aku grad dikalangan mereka yang mendapat 3 pinter jer. Eh.... hehehe....


~Salam Sayang~

4 comments:

  1. Aslkm anakanda.

    Bila nak sambung belajar?
    Nanti kalah dgn geng kita tu...

    ReplyDelete
  2. waalaikumsalam mama : dah malas lah .....

    ReplyDelete
  3. Salam dekk afezz

    Wa gitulah gaye student2 ...blajo..
    mudahan2 ilmu tu esok digunakan sebaiknya....bermanafaat untuk kepentingan umum..bukan disalah gunakan utk kepentingan peribadi lakk hehehh

    3 pinter pun kalu pandai digunakan boleh jadi berpinter2 lahh...itu biar Allah jer yg bagi kan

    ReplyDelete
  4. waalaikumsalam kak shami : macam tu lah student, belajar je lah, jgn nak sibok2 wat bende2 lain plak kan....

    ReplyDelete