08 April 2011

354 : Demonstrasi CPR & First-Aid

Sabtu lepas, 2 April 2011, aku berpeluang mengikuti Demonstrasi CPR & First-Aid anjuran pejabat aku bertempat di Hotel Singgahsana Petaling Jaya. Ini merupakan julung kalinya demonstrasi sedemikian diadakan untuk kakitangan pejabat aku. Atas kesedaran akan kepentingan CPR & First-Aid dikalangan kakitangan maka, demonstrasi ini diadakan dengan harapan dapat dipraktikkan jika berlakunya perkara yang tidak diduga terutamanya dika berada dirumah.


Praktikal melakukan CPR


Mouth-to-mouth breathing


Demonstrasi Heimlich Maneuver
untuk mangsa tercekik



Demonstrasi CPR ke atas bayi


Demonstrasi ke atas bayi yang tercekik


Take 5 - Tarian ayam


Prektikal melakukan bandaging


Prektikal melakukan bandaging di kepala

Demonstrasi ini telah berjaya mencapat matlamatnya. Tahniah kepada AJK yang telah bertungkus-lumus dalam menjayakan demonstrasi ini. Sedikit sebanyak dapat jugak ilmu yang berguna dari demonstrasi ini.


~Salam Sayang~

4 comments:

  1. Assalamualaikum Hafeezz

    nak tahu...
    bersama2 kawan baca n3 niii

    bila terbaca tarian ayam
    salah seorang mainkan lagu melalui hp
    dan seorang lagi terus menari...

    adoooiii....riuh sekejap

    (ada golek, ada tepuk tangan...)

    Wassalam

    ReplyDelete
  2. waalaikumsalam abe atuk : hahaha... macam tu ker. sy pernah gak menari tarian ayam ni, tp masa tu tak tau plak tarian tu adalah tarian ayam... maen belasah jer. ape2 mmg sesuai nak menghilangkan tension

    ReplyDelete
  3. assalamualaikum afeezz..

    itu tarian ayam ke tarian poco2 hehehehehehe...seronok dpt pengalamn cenggini kan..
    pas nie kalau ade orang pengsan, afeezz ada kasi settle semua hehehhehhee

    ReplyDelete
  4. waalaikumsalam sahrom : aku tak pernah tgk tarian poco2 macam maner walaupon tarian tu popular giler skrg ni... heheheh

    sahrom... org pengsan maner bole wat cpr kat dia....

    ReplyDelete