11 March 2011

346 : Catatan Perjalanan - Negeri Di Bawah Bayu (Catatan Terakhir)

27 Februari 2011

Hari terakhir kami di Negeri Di Bawah Bayu dipenuhi dengan aktiviti shopping. Kami telah di bawa ke Sunday Market atau Gaya Street Market untuk aktiviti menghabiskan wang. Banyak benda yang dijajakan di pasar ini dari bahan2 makanan, pakaian, mutiara dan barang2 kemas, haiwan peliharaan hingga lah ke cenderahati dan perhiasan rumah. Tepuk dada tanyalah iman masing2. Kemahiran tawar menawar amat diperlukan di sini. Selain di Sunday Market, kami turut memanjanglam kaki ke Philipine Market dan Pasar Ikan Masin. Masih banyak yang perlu dibeli sebelum berangkat pulang pada petang hari.



Gambar2 aktiviti shopping. Tak banyak gambar untuk aktiviti ni
pasal semua orang sibuk bersopping

Kami meninggalkan Sabah dengan penerbangan pada pukul 7.30 malam. Kami tiba di Kuala Lumpur lebih kurang pukul 11.30 malam. Walau pon penat giler rasanya badan, tetapi aku sangat gembira sepanjang perjalanan kami. Puas rasa hati. Sudah rindu rasanya pada Sabah... uhuks3...


~Salam Sayang~

10 comments:

  1. salam dik afeezz...


    hai ayat akhir tu lain macam jer ...rindu kat Sabah ker @ tertinggal hati mu di sana .... hik hik hik

    ReplyDelete
  2. waalaikumsalam kak ummi : hehehhe... rindu kat kenangan2 manis kat sana. entah bile dapat ke sana lagi kan. soal hati tu, kat orang sini... hehehe

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum Afeezz

    "soal hati tu, kat orang sini"
    bagus2.. tak penat kami nak hantar jauh2
    he he he...

    Wassalam

    ReplyDelete
  4. waalaikumsalam abe rozali : hehehe.. dah dekat tu jgn lupe kite pi menghantar ramai2 yer...

    ReplyDelete
  5. Best nya dpt shopping...

    p/s; slm kenal n folow blogni..

    ReplyDelete
  6. hi azzey : klu byk duit lagi best shopping kan.. thanks for following... hehe

    ReplyDelete
  7. assalam afeezz,

    wow dah ada bau nasik minyak..jgn lupa jemput kengkawan..

    psstt: SiNoMoSa pengomen terbaik?? perrgghh dah lama tak komen pun masih terbaik ke? alahai...

    ReplyDelete
  8. waalaikumsalam syima : bau nasi minyak?? mane2.. tak bau pon (sambil korek2 idung)

    haha.. tahniah jadi pengomen terbaik, kene bg hadiah ni...

    ReplyDelete
  9. uiks korek hidung lepas tuh cuba rasa mesti ada rasa nasik minyak hahaha ooppss selekeh..

    hadiah?? nak nak..org tua2 kata kalau dah niat yg baik, lebih elok teruskan hehe..

    sy nak tiru argh buat cloud commentator tuh eks eks..hehe mcm menarik je..

    ReplyDelete
  10. (sedang berfikir, nak rasa ke tak.. nak rasa ke tak??)

    insyaAllah klu ade rezeki lebih sy akan wat anugerah kepada kawan2 blog saya ni...

    try le komentator tuh, best gak. dpt tau saper lah pengomen setia blog kite

    ReplyDelete