10 January 2011

327 : Jom Main Boling

Ada berani? Hahaha... kalau tanya aku, aku ni takde la terer maner pon maen boling ni. Tapi prektis make perfect kan, makanya, lama kelamaan kebarangkalian untuk membaling bola terus ke longkang pon akan berkurangan. Score dari ciput pon boleh jadi membanggakan.

Tak ingat plak bile first time aku berkecimpung dalam arena ni. Rasa2nya ade lah dalam tahun 1993. Masa tu masih belajar lagi di utara tanah air. Lepas habis belajar, makin giat plak aktiviti ni bile ade member yang kemaruk dok main sukan ni. Kemudian, setelah sorang2 kawan aku dirampas dari aku, aku stop maen sukan ni untuk satu jangka masa yang agak panjang. Sangat panjang sampai aku pon tak ingat dah berapa lama.

Jangan lah tanya best score aku berapa. Tak membanggakan mana2 pihak pon kalau markah tertinggi aku penah capai setakat 184 jer, itu pon telah berkurun lama tak dipecahkan oleh aku. Rasanya dah hilang dah skill aku sekarang pasal dah lama sangat tak main.

Pernah sekali jer menyertai pertandingan boling anjuran jabatan tempat aku bekerja. Pertandingan antara kumpulan, 3 orang dalam satu kumpulan. Keputusannya, team aku telah mendapat Naib Johan dan pertandingan individu aku mendapat tempat keempat sahaja. Jadilah untuk aku yang tak mencapai tahap amatur pon. Hehehe...

Oleh yang demikian, kalau ade sesiapa nak main boling tu, ajak2 lah yer. Dah gatal tangan dah ni.. hahaha...


~Salam Sayang~

16 comments:

  1. assalamualaikum afeezz..aku pun dh lame tak main bowling nie..just main blogging je ahhahaha..kalau ko ajak aku main, mahu terseliuh urat aku gamaknya hahahahhah

    ReplyDelete
  2. az tak main bolong sehari sebelum puasa tahun lepas, then sampai la sekarang tak sempat lagi nak berboling

    ReplyDelete
  3. wsalam sahrom
    wsalam az

    jom lah turun KL kite test power? ade brani?

    ReplyDelete
  4. salam dik afeez...

    bukan kata nak main bowling , bola dia pun akak tak pernah pegang ... masyaAllah kolot nya diri ini...he he he , kalau dah terbiasa main nanti, lagi ler kalut ..

    ReplyDelete
  5. wsalam kak ummi : isk.. setakat tak pernah pegang bola boling tu takde le kolot. Ramai lagi yg tak pernah pegang pon. ape2 pon bende ni sekadar suka2 jer dan senaman.. hehe

    ReplyDelete
  6. Salam Afezz,

    I jura main boling tau.... juara longkang... hehehe

    ReplyDelete
  7. wsalam tikah : hahahha... sekurang2nya ade gak ko dpt title kejuaraan tuh.

    ReplyDelete
  8. Aslkm anakanda

    Mama tgk org main seronok je...jomlah pe Alamanda main ngan budak2 /baPak budak PDKM TU...

    ReplyDelete
  9. wsalam mama : hehehe... jom mama, sy on jer...

    ReplyDelete
  10. salam abg

    nak main boling.. tunggu ler azie datang..hehehe

    ReplyDelete
  11. Salam Afeezz,

    Jom bowling! Sy tak teror tp stkt hangatkan suasana bsama2 Tikah bleh ler hehe..

    ReplyDelete
  12. wsalam azie : moh dtg sekarang...

    wsalam syima : jom!!! jgn le plak awak nak merebut takhta juara longkang dr tikah plak... hahaha

    ReplyDelete
  13. Paling tinggi aku main dalam 220 mcm tu. tak ingat.. 3thn lepas kot. Main hook. kekeke

    Skrg bola boling ada dalam kotak. No more boling...

    ReplyDelete
  14. ed : drp ko simpan jer bola tu dalam kotak, ade baek nya ko bg jer aku...

    ReplyDelete
  15. erk bagi ko? err errr ipad dulu ipad dulu... baru aku kasi free ok....

    ReplyDelete