06 January 2011

326 : Apakah Persamaan Antara Manchester United Dan Siti Nurhaliza



Kah.. kah.. kah.. Siapa ada jawapan kepada soklan ini? Apakah persamaan di antara Manchester United dan Siti Nurhaliza? Bukan nak menyinggung perasaan penyokong tegar Man Utd (sorry ek abe Madey) dan bukan juga nak menyinggung perasaan peminat setia Siti Nurhaliza macam Sahrom. Sekadar nak berkongsi cerita sahaja.

Semua orang ade minat masing2, semua orang ada hobi tersendiri. Manchester United dan Siti Nurhaliza semua orang tahu mempunyai peminat yang ramai. Manchester United misal kata, peminatnya seluruh dunia, bukan sahaja orang England, malah kat Malaysia ni pon ramai. Sanggup bersengkang mata untuk menyaksikan perlawanan secara live di Astro cenel 801. Sanggup lepak berjam2 berbekalkan teh tarik segelas di kedai mamak semata2 untuk menyaksikan perlawanan pasukan pilihan hati mereka. Kalau aku lah, tak sanggup. Best lagi duduk di rumah dan menikmati tidor malam dengan aman dan damai.

Siti Nurhaliza pon sama, dari yang kecil ke besar, tua dan muda, teruna dan dara, ramai yang minat kepada Siti. Dari anak dara smpi ke dah bertitle bini orang, peminatnya masih ramai seantero Malaya. Agaknya kalau dah janda, lagi ramai lah peminat dia ni.. hehehe...

Tapi aper kaitannya dengan aku? Sebenarnya... aku tak minat langsung ngan Manchester United dan Siti Nurhaliza. Hahaha... bole ker? Aku menyampah pasal ramai yang minat mereka. Aku tak suka peminat2 mereka yang fanatikus gila b*bi. itu. Makanya, biarlah aku menjadi golongan orang yang tak minat kepada mereka. Ada sesiapa nak join saya?


~Salam Sayang~

13 comments:

  1. salam,

    bkn nak join, tp sy mmg bkn peminat keduanya dr dulu..pendek kata, x benda pun yg sy fanatik..hrp maklum..dlm Islam pun kita ditegah utk terlalu mengagungkan selain dr Maha Pencipta..wallahua'lam

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum Afeezz

    saya pun join afeezz

    Wassalam

    ReplyDelete
  3. salam madey

    az memnag tak minat bola pun kekekke. Siti? AAK (ada aku kisah)

    ReplyDelete
  4. wsalam dan selamat malam cik sinomosa : tak join takpe, tapi kite masing2 tidak minat dan tidak fanatikus kepada kedua2 perkara tersebut. bole kate gak, sy pon takde bende yg nak difanatikuskan.. mungkin cityville kot.. gile sket.. hahha

    wsalam dan selamat malam abe rozali : baru ade 2 org jer kelab saya ni... hahah

    ReplyDelete
  5. wsalam tuan haji AZ : az ni salah rumah ker? ni umah apiz la bukan rumah madey... ngaku je lah, usah segan dan malu yg az minat kat siti tuh...

    ReplyDelete
  6. salam abe..

    Saya mmg peminat Man united sejak kecil lagi.

    tapi tidaklah terlalu taksub ngan Man utd tu..

    Sekadar menonton sebagai hiburan dan mengisi diwaktu2 lapang,

    kadang kala seronok jika di tonton ramai-ramai..

    disitu boleh kita melepaskan tekanan..dan dpt melupakan sebentar masalah kita

    haha..haji Az..salah rumah. ni umah abe afeezz..

    ReplyDelete
  7. wsalam dan slmt pg madey : ok2.. setiap orang berbeda pendapatnyakan. aper2 pon majulah sukan untuk negara.

    ReplyDelete
  8. assalamualaikum afeezz..aku join grup ko..ape kaa kita buat fanpage nak hahahahaha

    ReplyDelete
  9. wsalam sahrom : hahaha... tak perlu lah smpi wat fanpage. kesian plak diaorg nnt

    ReplyDelete
  10. bole tak nk cakap aku xminat gak MU... walupun MU tu hebat... arghh... Liverpool hampes gas tul.. sejak2 akhir ni lansung xminat dah nk tgk update pasal liverpool.

    siti? ntah ler.. sejak aku ternampak datuk K dekat pavi masa aku melepak di starbucks dekat tingkat atas.. terus aku terbayang... mcm mana diaorg beromen.. wakakka.. opsss.. ct..? hmm.. ntah... dia nyanyi or tak aku tak kesah sangat..

    ReplyDelete
  11. dunhill guy : owh... peminat liverfool rupenyer, aku pon minat liverpool sebenar nyer, tp memandangkan mereka sungguh fool musim ni, malas dah nak amik tahu. yg ko membayangkan datuk k ngan siti beromen tu wat per??? laen le klu ko yg beromen ngan siti... heheh

    ReplyDelete