29 November 2010

311 : Murah Rezeki

Minggu lepas tidak sihat adanya aku. Macam biasa lah, dah lama tak sakit, sekali sakit datang, menimpa2 la pulak. Selsema dan hidung tersumbat. Amat tak selesa sekali rasanya. Hidung meleleh jer pastu susah nak bernafas. Lepas tu sakit tekak la plak, lagi lah tak selesa rasanya. Perit hatta anak telah air liur pon terasa siksa nya. Tak cukup dengan itu, kaki ni plak terasa sakit. Penyakit orang tua, macam tu lah. Tetapi masih bersyukur aku mampu berjalan dan bersolat dengan baik. Masa ni lah terasa bersyukurnya klu kite dapat sihat kembali.

Dalam pada tak sihat tu, sempat juga memenuhi undangan makan kenduri di rumah seorang rakan di Bandar Baru Salak Tinggi. Sekadar kenduri masuk rumah dan birthday party anak dia. Kami bertolak dari UM kira2 pukul 2.30 petang dan tiba di destinasi lebih kurang 1 jam kemudian. Kami dijamu dengan nasi putih, sambal ikan bilis, ayam goreng, kari daging dan ulam2an. Tak lupe juga kek birthday dan beberapa dessert yang lain. Alhamdulillah, kenyang perut semoga rezeki tuan rumah semakin bertambah.




Pagi ni rezeki aku murah lagi, kawan aku yang buat kenduri hari tu datang membawa bekalan sarapan pagi. Jadinya pagi ini aku bersarapan nasi putih berlaukkan ayam goreng dan sambal ikan bilis. Alhamdulillah.. kenyang. Semoga murah rezeki orang yang menjamu kami tu.



Sarapan pagi... nyam3


~Salam Sayang~

13 comments:

  1. salam afeezz..itu bukan nasik sarapan pagi tue..dah mcm makan tengahari dh..alhamdulillah, semoga tuan rumah murah rezekinya kan...p/s: kalau free, jawab la tag 25 perkara tue erk...

    ReplyDelete
  2. wsalam sahrom : hahaha... tu la pasal smpi ke tghari. so tghari ni aku tak makan pon, pasal masih kenyang lagi.

    p/s : insyaAllah aku akan buat, tgh dok pikir 25 perkara mengenai aku dan Aku Menulis Untuk Diri Sendiri

    ReplyDelete
  3. Salam afeezz...

    jauhnya menjamu selera... sampai ke salak tinggi...

    ReplyDelete
  4. wsalam tikah : makan nyer pasal sanggup tu ke salak tinggi.. hehehe

    dunhill guy : jom makan, aku pon lapor ni. hensem ker? ermmm....

    ReplyDelete
  5. salam afeezz,

    alhamdulillah, murah rezeki.

    ReplyDelete
  6. Assalamualaikum Afeezz

    murah rezeki yg memberi
    jimat ongkosnya yg menerima
    he he

    Wassalam

    ReplyDelete
  7. wsalam syima : alhamdulillah, kenyang perut, murah rezeki kepada pemberi dan penerima..

    wsalam atuk rozali : betul3.. jimat hari ni tak payah beli lunch..

    ReplyDelete
  8. salam abg..

    asyik makan ajo yer.. hehhe

    ReplyDelete
  9. wsalam azie : rezeki jangan di tolak...

    ReplyDelete
  10. Salam dekk afezz.

    Alhamdulillah....itulah rahmat dan nikmat Allah yang mana nak didustakan lagi..Allah sayang pada hambanya...segala diberi dengan penuh kasih sayang....
    Bagaimana pula diri kita huhuhu....sudah cukupkah apa yg kita ada untuk dipersembahkan padaNya...huhuu
    p/s : saling ingat mengingati..dekkk

    ReplyDelete
  11. wsalam kak shami : tak cukup lagi.. waaa....

    ReplyDelete