20 October 2010

296 : Aku Menulis Untuk Diri Sendiri

Aku Menulis Untuk Diri Sendiri sudah pon berusia 2 tahun lebih. Entry kali ni aku nak beritahu beberapa perkara mengenai Aku Menulis Untuk Diri Sendiri sekadar untuk berkongsi bersama.

  1. Aku Menulis Untuk Diri Sendiri telah ditubuhkan pada 14 Julai 2008 dengan entry pertama juga pada tarikh yang sama.

  2. Semenjak ditubuhkan, Aku Menulis Untuk Diri Sendiri telah mempunyai 296 entry termasuk entry ini

  3. Dari entry yang pertama sehingga entry ke 102, setiap entry berkenaan tidak mempunyai tajuk (title) yang khusus.

  4. Komen pertama yang diterima dari pembaca adalah pada entry yang ke 26. Thanks to iXa.

  5. Komen yang terbanyak diterima adalah untuk entry yang ke 186 iaitu sebanyak 45 komen termasuk komen tuan punya blog.

  6. Sejak ditubuhkan sehingga hari ini, Aku Menulis Untuk Diri Sendiri mempunyai 48 orang Follower.

  7. Pada tahun 2008, sebanyak 45 entry telah ditulis dan pada tahun 2009, sebanyak 146 entry telah berjaya dihasilkan. Untuk tahun 2010, sehingga hari ini sebanyak 104 entry telah diterbitkan.

  8. Entry terbanyak yang telah diterbitkan adalah pada bulan Ogos 2009 iaitu sebanyak 18 entry.

  9. Tajuk entry yang terpanjang adalah 'Catatan Perjalanan - Satu Perjalanan Yang Tidak Dirancang' dan tajuk entry yang terpendek adalah 'Babi'.

  10. Kategori / Label pertama telah digunakan untuk entry yang ke 93.

  11. Beberapa komen pembaca untuk entry ke 170 terpaksa dideletekan atas sebab2 tertentu.



~Salam Sayang~

12 comments:

  1. Salam Uncle..

    Saya suka entry nie sebabnya?
    Sy nampak awak buat homework utk fakta2 tue hehe..mungkin inilah hikmahnya apabila otak telah dikerah utk siapkan belanjawan negara hehe..

    Komen terbanyak utk entry Cik Siti Nur sy ingatkan entry yang Stop Asking [sumthing like that hehe]

    Teruskan menulis untuk diri sendiri dan followers..

    ReplyDelete
  2. wsalam syima : suke ker? thanks kerana suke entry ni. betul tu, belanjawan negara tu telah diterima oleh boss untuk dibawa meeting hari jumaat nnt.

    pada mulanya mmg Stop Asking tu mempunyai komen terbanyak, tetapi beberapa komen sampah terpaksa dideletekan, so cik Siti Nur berjaya mendapat anugerah komen terbanyak.

    ReplyDelete
  3. tahniah dan syabas bro!!! blog bro memang hebat..aku senantiasa ternantikannya..semenjak aku kenal blog ini dr blog che pit, aku jarang terlepas baca entri ko dan insyaAllah aku pasti akan menghantar komen..aku tabik blog ko sebab sejak aku join blog ko nie tak pernah ada satu entri pun mengenai nuffnanglah, UV lah dan sebagainya..semuanya mengenai diri hang..sekali lagi tahniah dan teruskan trademark sebegini ^_^

    ReplyDelete
  4. sahrom : takda kata yg boleh aku berikan pada ko melainkan terima kasih banyak2 kerana sudi mengunjungi dan menyokong blog aku yg tak seberapa ni. bagi aku komen dari kawan2 manjadi motivasi untuk aku terus mencoretkan cerita aku. walaupon takde lah menarik maner pon. sekali lagi TERIMA KASIH ...

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum Afeezz

    Taniah AMUDS
    kalau baby...dah boleh putus susu
    dan dah boleh ada adik...
    he he
    tanda dah matang

    Wassalam

    ReplyDelete
  6. wsalam abg atuk : tuan punya AMUDS ni masih solo single and available lah. camner nak ade anak.. huhuhu... ape2 terima kasih pada abg sebab sudi jenguk2 blog sy ni

    ReplyDelete
  7. Salam Afeezz..

    cayalah... thump up... :)

    ReplyDelete
  8. wsalam tikah : terima kasih kerana menyokong AMUDS

    ReplyDelete
  9. Salam dekk afezz

    Akak pun tak pernah ketinggalan masuk dan baca n3 mu dekk..sebab...ada jiwa jujur dan ihklas dalam penulisan mu ttg dirimu dekk tahniah...

    semoga bertambah berjaya di masa depan....kekalkan kejujuran bukan saja dalam penulisan..tetapi dalam setiap tindak tanduk, dan prinsip hidup...jujur..bermakna kita berpegang pada kebenaran....hasilnya...ko akan dapat yang terbaik dalam hidup ini..jujur buat orang ingat kita sampai bila2...kalau menipu...lagilah orang tak caya kat kita...hehhehe

    ReplyDelete
  10. wsalam kak shami : terima kasih kerana sudi mengunjungi blog saya dan menbaca catatan saya yang tak seberapa ni.

    saya sokong akak, kejujuran tu mmg penting dalam kehidupan ni. kejujuran tu jugak lah yang mencerminkan diri kita ni..

    ReplyDelete
  11. salam

    wahhh hebat tak terkata Cm membaca penganalisaan yg dibuat ttg blog ni..


    satu lg fakta: CM adalah penagih tegar blog ni dan peminat tegar tuan punyaaa blog,,,oppsss..

    ReplyDelete
  12. wsalam CM : hahaha.. hebat ker? biase jer lah...

    kak mas, fakta tu mane bole tulis kat sini, bahaya, diketahui ramai nnt.. hehehe

    ReplyDelete