27 September 2010

289 : Kemeriahan Rumah Terbuka

Hujung minggu lepas penuh dengan aktiviti menghadiri undangan ke rumah terbuka. Kadang2 terasa malas plak nak pergi memandangkan letih bekerja sepanjang minggu dan sabtu dan ahad pon kene keluar juga. Tapi memandangkan telah mendapat undangan, jadi tidak manislah kalau tak pergi lebih2 lagi orang yang menjemput tu kawan sepejabat dan kawan baik juga.

Hari sabtu hanya dapat memenuhi 2 undangan sahaja, undangan dari teman sepejabat di Taman Medan Petaling Jaya. Terima kasih kerana menjemput kepada tuan rumah Kak Pora dan Kak Sharifah.

Kemeriahan Di Rumah Kak Sharifah


(1) Sebahagian tetamu sedang menjamu selera
(2) Tuan rumah sedang berbincang sesuatu, berapa nak bg duit raya kot...



(1) Sebahagian lagi tetamu yang hadir
(2) Ida dan Kak Ruby tah hengat org laen klu dpt makan



(1) Ramai gak budak2.. (2) Kak Ruby tak habis makan lagi..


(1) Kemeriahan jamuan di rumah terbuka

Hari ahad pula memenuhi undangan ke rumah Kak Mas di Dengkil. Walaupun jauh perjalanan, terasa amat berbaloi bila dihidangkan dengan nasi ayam dan laksa nyonya yang marvellous. Terima kasih kepada Kak Mas kerana menjemput.

Kemeriahan Di Rumah Cikgu Mas


(1) Kuih Tat rumah Kak Mas
(2) Kekenyangan selepas dijamu nasi ayam



(1) Second round, laksa nyonya....
(2) aper le yg dok diceritakan oleh Hanis tuh...



(1) Bergambar ramai-ramai sbg kenangan
(2) Makan lagi......



~Salam Sayang~

9 comments:

  1. Salam Afeez,

    Sana sini acara makan jer ni...sure berat awk dah bertambahkan..!!!!

    Tart nenas tu nampak best la..

    ReplyDelete
  2. salam afeez,

    time makan kena makan betul2 afeez. biar menyesal makan jangan menyesal tak makan

    ReplyDelete
  3. wsalam azima : alhamdulillah, berat badan menten, klu naek pon sekilo dua jer, pastu turun semula ke berat asal... tart tu nampak jer best, tp rasanya cam biase jer...

    wsalam AZ : tu lah, menyesal tak dapat rasa laksa nyonya tu, nak suruh kak mas buat laen lah... hahaha

    ReplyDelete
  4. salam..
    wah..rajin ko pergi open house

    aku this year tak byk open house..

    lepas raya leh timbang2 dah berat badan..haha

    ReplyDelete
  5. wsalam madey : member dah jemput, kene le pi. tp ikut larat tak larat jer lah.. aku berat naek gak sikit, tp masih terkawal... hahaha.. hopefully

    ReplyDelete
  6. Salam Pakcik oh Pakcik
    [dah byk kali dtg raya umah Pakcik nie, tp tak dpt pun duit raya lagi..huhu]

    Wow, byknya jemputan Open House pakcik..tahun depan we all dtg Open House rumah Pakcik plak eks..so ada masa lagi nak carik tukang masak nie hihi

    Kenapa gambar2 di rumah Cikgu Mas lebih terang & cantik eks berbanding gambar di rumah Kak Sharipah etc..ooppss laaaaariiiii nanti Pakcik marah hahahaha

    ReplyDelete
  7. salam tok wan : tak cium tangan lagi camner nak kasi duit raya, kene le cium2 dulu,, hahaha

    next year takleh jani lagi le tok wan. tukang masak import susah nak dpt skrg. klu jadi, insyaAllah sy akan war2kan.

    tak tau ler kenapa iphone4 pakcik tu gambar tak elok, nak kene komplen ni. nak pi pulang balik lah..

    ReplyDelete
  8. salam dik afeezz...

    apa nk buat , raya di KL thn nie , akak cuma dpt beraya di tratak maya jer..

    ReplyDelete
  9. wsalam kak ummi : raya kat mana2 pon same jer....

    ReplyDelete