21 September 2010

287 : Perlukah?



Tak mahu tulis lebih2, nanti aku dilabelkan sebagai seorang chauvinist plak. Tapi perlu kah bende ni?

Nak dengar pendapat kawan2 lelaki - Ayah Zain, Sahromnasrudin, Madey dan Pijal. Kepada rakan lelaki lain, bole juga memberi komen anda. Kepada rakan wanita, aper pula pendapat anda?

Maaf klu ade yang tersinggung, sekadar nak berkongsi pendapat.


~Salam Sayang~

20 comments:

  1. Assalamualaikum Afeezz

    Salam perkenalan
    Salam Ukhwah

    kalu untuk tujuan hebahan
    perempuan yg bertunang atau yg dah kawin sahaja
    tapi untuk mencari jodoh kira boleh le

    Wassalam

    ReplyDelete
  2. salam..pic tue hang amek kat ne? aku tak pernah jumpe lg la...klu betul la kat malaysia, mmg hebat la..kire ada chance la ko nak try masuk jarum kan hehehehe

    ReplyDelete
  3. wsalam en rozali : salam perkenalan dan salam ukhwah. kurang paham plak saya dengan ayat en rozali tuh? masih dok berkerut2 lagi dahi ni...

    wsalam sahrom : ko nyer ayat pon aku tak paham? isk3... gambar tu aku amik kat malaysia ler, lebih tepat lagi kat e@curve mutiara damansara

    ReplyDelete
  4. salam afeezz..maklumla, aku org kampong heheh..tp, pd pandangan aku la kenapa perlu dibeza2 kan antara driver wanita dgn lelai coz ia tetap memandu krete yg sama..lain la klu OKU..mmg patut dibezakan kerana mereka kurang upaya

    ReplyDelete
  5. wsalam sahrom : itu yg aku tak puas hati nyer, punya la banyak parking cam ni, semuanya dekat2 pintu masuk. nak jer aku padam FE kat depan tu, tinggal Male jer nnt, bole le aku parking pastu...

    ReplyDelete
  6. Salm afezz


    1. tak patut langsung. sepatutnya itu tempat OKU.
    2. ada aku kisah
    3. nyampah!!!! (bagi pihak syima)

    ReplyDelete
  7. Salam Pakcik,

    Perlu atau tidak, itu mungkin telah ditentukan dan difikirkan kemunasabahannya oleh pihak pengurusan..

    Ur replied comments to Sahrom also bias, see kalo kat parking tue stated MALE SINGLE DRIVER ONLY --> u said u pun nak parking kat situ..so what ur point actually?

    1. tidak perlu bezakan gender utk parking? ATAU

    2. kaum MALE juga mahukan specific parking sebegitu?

    ReplyDelete
  8. wsalam AZ :

    1)Female Single Driver tu semua OKU kot

    2) aku kesah, pasal aku kene parking jauh

    3) nyampah kat syima (eh... salah, sayang... huhu)

    ReplyDelete
  9. wsalam tok wan : yes.. u are right syima, that my point actually. tak perlulah nak beza2kan gender smpi ke tempat parking and klu female dapat macam tu why not male pon dpt keistimewaan tuh. Tahniah kepada Ikea pasal tmpt parking dekat pintu tu khas untuk mereka yg berkeluarga.

    ReplyDelete
  10. Salam dekk afezz

    Atas sebab keselamatan kut pengurusan buat camtu....agak jer...hihhiih

    ReplyDelete
  11. Afeezz,

    Sy ingin menambah..
    I tak sure whether that location is scary environment or not..kat mana eks nie?? Which part of E-Curve?

    Tp secara secure nya, mungkin pihak pengurusan ingin memberi lebih jaminan keselamatan kepada golongan perempuan yang datang berseorangan, agar mengelakkan kejadian2 yg tak diingini berlaku..

    Can u just imagine, golongan perempuan kan selalu menjadi mangsa rapped, rompak dan etc di parking lot..u ada pernah dengar kes lelaki single di rogol??

    ReplyDelete
  12. wsalam kak shami : mungkin atas sebab keselamatan lah dia wat camtu. ape2 pon, pihak pengurusan telah mengambil tindakan yang sewajarnya untuk melindungi pelanggannya.

    syima : dekat e@curve, all parking level ade. actually takde le scary maner parking lot dia, lampu terang benderang, cctv merata2, guard pon berkeliaran jer. lelaki single dirogol? ade, i bg contoh... saiful bukhari kene rogol ngan anwar ibrahim.. hahaha... ados..

    ReplyDelete
  13. Salam anakanda

    wah ada salam sayang pulak...oo hari raya kan....

    Atuk tu baru berkenalan dgn afeez ke?

    hissh tajuk ni boleh jadi isu...agak pelik sikit tapi adalah agaknya sbb tu...

    ReplyDelete
  14. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  15. wsalam mama ju : mesti lah ade salam sayang tu, pasal saya sayang pada semua pengunjung blog sy ni.. hehehe

    a'ah, baru jer berkenalan ngan Atuk tu masa kat umah mama shidah.

    betul tu mama, klu takde sebab takkan mereka nak wat macam ni kan..

    ReplyDelete
  16. salam

    Maaf lambat respon.

    rasanya tak perlu pon...

    kalau ada kat malaysia skali pon...
    rasa makin ramai kes2 yang akan terpampang di dada akhbar..

    dan mungkin bleh jadi benda2 tidak di ingini...


    rasa..lebih elok buat utk OKU.

    ReplyDelete
  17. wsalam madey : takpelah, saper la kite nak bg komen kan. harap2 aper yg dibuat untuk kebaikan gak...

    ReplyDelete
  18. arghh sekali lg nama ku xdisebut.... arghh.. arghhh... arghhh......


    sudeh2.....


    parking tu? ehem... lenlaki make sure ada parking lot utk hadek2 hakak2 ponen2 ok... baru adil dan saksama.... mereka juga insan yang lemah

    ReplyDelete
  19. eh disebabkan geram aku dah tersalah type.. ni ko nyer pasal ler ni apiz..


    lenlaki lak.... lenkali....

    ReplyDelete
  20. Sabar ed... betul2 aku sokong ko.. hakak2, hadek, ponen2, maknyah, bapok, pondan semuanya golongan lelaki yg lemah. kene dapat hak macan ni gak... hahaha

    ReplyDelete