01 September 2010

280 : Dari Sogo Ke Pertama Ke KLCC

Semalam aku dengan seorang sahabat keluar untuk shopping raya. Sebenarnya sahabat aku tu yang nak shopping raya, aku sekadar meneman sahaja. Tempat tujuan kami adalah SOGO. Tempat kegemaran untuk shopping. Tak tau lah kenapa macam best jer shopping kat Sogo tu especially klu nak membeli belah pakaian. Mungkin pilihan dia banyak dan harga tidaklah keterlaluan. Dan Sogo juga sentiasa mengadakan sale tak kira lah untuk aper jua tujuan.

Malangnya terlalu ramai rakyat Malaysia yang ber1Malaysia shopping kat Sogo tu. Sampai nak jalan pon terpaksa berlaga2 punggung (kurang pahala puasa aku). Dek kerana terlalu ramai rakyat, mood nak shopping raya pon terbantut. Kami pon menuju ke Pertama Kompleks yang terletak bersebelahan sahaja. Di sini tak berapa ramai rakyat, jadi kami memilih sebuah kedai dan sahabat aku tu pon bershopping di situ sahaja. Akhirnya aku juga terbeli sepasang seluar khaki dan sahabat aku tu membeli dua pasang jeans.

Dalam pukul 4.00 petang, kami menaiki Putra LRT menuju ke KLCC. Macam biasa lah KLCC ni tempat golongan kelas atasan, tak mampu nak masuk kedai2 macam Prada, LV, Armani, CK dan sebagainya. Hanya jalan2 dan membeli belah tingkap jer. Terpegun seketika di sebuah tingkap yang mempamerkan seutas jam tangan bernilai RM304K dan sebentuk cincin bernilai RM60K. Terfikir sejenak, saper le yg nak membelinya? Mesti ada, klu tak, takkan dia nak jual plak kan... Kami masuk ke Parkson jer, di sini aku terbeli sepasang kemeja manakala kawan aku tu 3 pasang kemeja dan t-shirt...


Parkson KLCC


Agak2nya, couple tu nampak ke aku amik gambar depa?


Tengah tunggu member dalam fitting room

Untuk berbuka puasa petang itu, kami ditemani pula oleh 2 orang rakan yang lain. Rakan tu yang membuat reservation kat restaurant ni. Aku pon tak pernah masuk dan mencuba makanan kat sini. Ape2 pon, makanan yang disediakan secara bufet ala melayu dan barat. Sedap jugak, kenyang sampai tak sedar diri. Sesiapa berminat, cume RM55.90++ jer...


Ini lah restaurant nyer, The Apartment KLCC


Wajib posing sebelum berbuka


Wajah2 control ayu dan control lapar


Lauk pilihan aku untuk round pertama
Nasi hujan panas, kerabu mangga, butter prawn
sotong paprik dan kembung gulai tempoyak... nyam3



Belom waktu berbuka tp tak sabar dan nak melantak...

Menu of the day : Kerabu Pucuk Kayu

Sambil makan dan sambil berbual tak sedar masa telah melepasi pukul 9.00 malam. Kami berpisah pada pukul 9.15 malam.

Terima kasih kawan2


~Salam Sayang~

11 comments:

  1. Salam Pakcik Afeezz,

    Owh semalam sy nampak anda di SOGO..tp takmo laa tegor hak hak hak..

    Kenapa bulan pose nampak anda semakin bulat hak hak hak..uish kalo Tissot mampu beli mesti bleh masuk gak kedai2 yg disebutkan di atas kan kan kan..

    ReplyDelete
  2. wsalam puan syima : owh... bagus lah tak tegor, klu tak dan tentu sy kene pow dengan anda.. hak hak hak...

    tu la pasal, mmg makin membulat ni, mcm tak puasa jer.. huhuhu... owh.. tissot ngan yg lain2 tu lain.. belum lagi terhingin nak membeli barang2 di kedai2 tersebut

    ReplyDelete
  3. Salam dekk afezz..

    Wah best tu bershopping kat Sogo..suatu ketika dulu kerja kat bgn medan mara hari2 masuk sogo..hihihii...asal ada sale..cepat jer pergi beli yg berkenan jer..hehehe...sekarang
    mana2 pun boleh asalkan semua serba sederhana...
    tahun2 lepas shopping utk anak2 kat situ ...baju budak2 cantik...banyak pilihan..tahun ni blum tau lagik kat rawang jer kot

    ReplyDelete
  4. salam afeez


    alahai kalau dinda bershoping dgn kanda mas,boleh sajer dinda masuk ke butik Prada,LV,Guess bagai,,no problem dinda..tapi touch n go je lerr...ahakkks,,

    pas tu ape kelasss makan kt buffet yg herge rm55++!!!!,kanda bawak pi mkn kt restoran putar2 kt KL tower tu..kanda kan pompuan kayoo,,,hihihi,,,

    selamat hari raya feez,,,

    ReplyDelete
  5. salam afeezz..wahh!!! rambut kiter same la..made in mane nie? huhuhuhu...aku dh lame tak gi SOGO..maklumla, sejak kne transfer kat selatan nie..ada la 2-3 bulan sekali kot turn KL...uniknya SOGO nie ialah dia takde cawangan kt tempat lain cam jusco atau parkson..tue org sanggup turun walau dari utara...

    ReplyDelete
  6. wsalam kak shami : nasib le sy keje agak jauh dr sogo tu, klu tak hari2 sy shopping kat situ, mau tiap2 bulan kering.. hahaha

    wsalam cm : kanda mas, dinda tak minat lah prada2 ni, LV2 ni, mahal jer lebih tp tak cantik pon. baek beli yg berkenan di hati, walaupun murah, tp kite suke. wat per nak wat org lain plak yg suke... kan. akak nak belanja saya makan kat restoren pusing2 tu ker.. wah3.. kecil tapak tangan KLIA sy tadahkan... ade bran ker?

    ReplyDelete
  7. wsalam sahrom : hahaha.. mari kite tubuhkan KLB (Kelab Lelaki Botak) hahaha... betul cakap ko tuh, Sogo tak terdapat kat mana2 pon selain yg satu tuh. barangan dia pon banyak pilihan dan berjenama, harga mampu milik..

    ReplyDelete
  8. Owhhh..saje je nak test sbnrnya ternyata anda mmg tak sanggop di pow hak hak hak..sy tak pi pon SOGO..tak mampu argh shopping kat SOGO tue ahaks..

    Nak duit raya la la la la..Nak duit raya la la la la..

    ReplyDelete
  9. syima : hahahah.... awak aper barang shopping kat sogo kan, semuanya maen luar negara jer..

    nak duit raya? kene ciom dulu yer..

    ReplyDelete
  10. salam anakanda

    Wah sakan....
    teman2 tapi sopping juga.SOGO JUGA TEMPAT KEGEMARAN MAMA juga jln TAR.

    Semua ada kat situ kan...tapi kenapa manjang sale...Mama juga suka KLCC cuci2 mata...tgk jam rolex rm 200,000!dan kino dll.Masuklah galeri Petronas menarik!

    ReplyDelete
  11. wsalam mama ju : hahaha... mcm tu lah, name je teman, tp kite pon akhirnya terbeli gak. nak wat camner tuh...

    betul tu mama. sogo tetap menjadi pujaan hatiku. tp KLCC sy kurang sikit, sy lebih prefer Mid Valley

    ReplyDelete