02 July 2010

253 : Menu - Beriyani

Tengahari tadi ade Continueous Medical Education kat opis. Kami yang bukan bahagian medical ni pon selalunya akan join bersama sekadar menambahkan ilmu di dada. CME kali ni dari Syarikat Eisai Medical yang berkisarkan Shoulder Pain and Low Back Pain dan memperkenalkan kaedah perubatan menggunakan ubat bernama Myonal.

Yang bestnya, setiap kali ade CME, mesti ade lunch. So, untuk kali ni, lunch yang disediakan oleh pihak Eisai adalah Nasi Beriyani dengan lauk-pauknya, kurma ayam, kambing masak aper tah, sayur campur, peria goreng dan papadom. Tak lupa juga buah2an dan kuih flat.


Asyiknya kakak-kakak ni makan


Tak pandang kiri dan kanan. Tengok tu, smpi dua belah tangan makan...


Inilah dia Beriyani itu


Mungkin tak sesedap Beriyani Gam Batu Pahat,
tapi alhamdulillah.... kenyang...



~Salam Sayang~

12 comments:

  1. salam anakanda

    Bestnya dia makan percuma...mesti sedap..tu penuh lauk ...tapi badan tak naik2 juga...tetap smart!

    ReplyDelete
  2. salam afeez,

    sedapnya.minta siket

    ReplyDelete
  3. wsalam mamaju : makan free mmg le best.. hehehe. mama, yg gambar tu bukan sy nyer pinggan, itu org lain nyer tau...

    wsalam AZ : mmg sedap... nak sikit ker? dah habis ler

    ReplyDelete
  4. EEEEEEEE SUKA GILE KOTTTTTTT

    ReplyDelete
  5. wah..

    mari dok jb..

    mesti ko akan muak makan beriyani tu.

    ReplyDelete
  6. hahhah

    sib baek aku tak dok jb, klu tak hilang nikmat kesedapan beriyani..

    ReplyDelete
  7. haha..tapi aku bedal je.

    tgk gak lauk apa dia masak tu...

    ReplyDelete
  8. salam dik afeezz...

    sekali jenguk kesini , mak aiii nasi tu yg amat menggoda.....

    dan dan perut jd keroncong

    ReplyDelete
  9. madey : betul3... klu nasi jer sedap, lauk cam hampeh, tak sedap gak nasik tu kan. kene dua2 sedap baru nikmat...

    wsalam kak ummi : nyam3... akak kene masak ni pastu jamu kami semua..

    ReplyDelete
  10. murtabak kambing takde ke?? pas makan trus check in kat hospital huhuhuh

    ReplyDelete
  11. sahrom : beriyani jer ade bang... nak murtabak kambing kene beli sendiri lah...

    ReplyDelete