15 May 2010

240 : Sepucuk Surat Cinta

Hari ini aku telah menerima sepucuk surat cinta. Bukan sepucuk surat yang aku nanti2kan, malah semua orang pasti tidak akan mahu menerima surat ini. Cis... Sulit Dan Persendirian lagi, dihantar menggunakan Pos Berdaftar. Sekali tu.... Surat Saman daa....

Ados... Cik Siti kene saman speed trap plak. Gelak besar aku dapat surat ni. Macam mane le bole kene saman speed trap ni. Jenis Kesalahan : S79(2) APJ 1987 Pandu Laju. Laju dikesan : 92km/j. Had laju 80 km/j, Lebihan lahu : 12 km/j. Tarikh dan masa kesalahan 27/4/2010 pukul 10:27 pagi, Tempat kesalahan di Jalan Ipoh. Masalahnya pada tarikh dan masa tu aku kerja, ade di opis, macam mana pulak aku bole memandu kereta di Jalan Ipoh?? Pelik betul aku, tengok no. kete, betul. Tak logik langsung. Ade orang suruh aku pi check dulu sebelum buat pembayaran. RM300 tu.... perghhh....

Sib baek tak dapat saman speed trap kat DUKE Highway, sebab selalunya kat DUKE aku bawak 120km/j.. hahaha... kene insaf la pas ni....

9 comments:

  1. err..bleh ke insaf? perh..meh bagi cik siti tu. mmg masuk highway..170-190km/j aku akan tekan.

    heh..alhamdulilah..aku tak dpt lagi surat2 cinta.

    ReplyDelete
  2. madey : hahaha... tu le pasal, klu kat highway, tak perasan kaki tu menekan. masuk ni dah 2x cik siti kene saman... ayo....

    ReplyDelete
  3. salam..

    ni yg tak best ni dpt saman yg menimbulkan konfius...kita tak bawak keta masa tu...



    aduhh dik cm dah bawak keta sejak 8 thn dulu..tak pernh dpt saman syukurr...cuma saman parking jer,,,walaupun cm bukanlah pemandu yg berhemah....tapi cukup ramah tamah dijalan raya...pernah kn tak pakai talipinggang keledar...cm kata cm pregnant perut sakit...lepas looorrr...afeez gunalah taktik tu,hihihi..

    ReplyDelete
  4. Salam afeez,

    kalau betul tak ada di tempat kejadian boleh buat rayuan, tunjukan bukti kerja, punch kard. AZ pernah kena, masa tu saman 30.00 jer, az bayar jer malas nak report.

    kekadang heran, orang yang bawak laju2 macam si madey tu boleh lepas yang kita ni pandu berhemah selalu kena saman. huhuhu

    orang pompuan macam cm memang selalu lepas sebab ...... lu pikir la sendiri

    ReplyDelete
  5. wsalam CM dan AZ : sebenarnyer, setelah dipikirkan sebelum tidor semalam, baru teringat sesuatu. Sebenarnya pada hari kejadian, sy dapat MC so sy balik ke rumah lebih kurang waktu kejadian. Rasa2nya, mmg salah saya kot... hahahha... ados, terbang RM300. kene belajar dr madey teknik elak kene speed trap lah

    ReplyDelete
  6. pi jumpe OCPD buat rayuan..klu kenal member polis, lagi senang..apapun, kne double check dulu klu tak nak elaun cola bulan nie melayang huhuhuh

    ReplyDelete
  7. sahrom : takde kawan polis lah masalahnya.... ados

    ReplyDelete
  8. Salam Dek afezzzzzz

    Sekali jer kena saman speed trap..sepanjang 6 tahun huhu tapi tu pun sebab abang bawa keta akak laju ...heheh tapi dia ler bayar hahaha sebab keta akak punya lesen dia dia punya..masa tu akak blum ada lesen ....hahahha

    ReplyDelete
  9. wsalam kak shami : masuk ni dah 2 kali cik siti kene saman... hahaha

    ReplyDelete